NISAM BLIZU ODLUKE DA RASPIŠEM IZBORE, ALI MOGU DA IH PONUDIM OPOZICIJI! Vučić otkrio kada ćemo ponovo na glasanje
Aleksandar Vučić na sednici GO SNS, Foto: Marina Lopičić

DA LI ĆEMO PONOVO NA BIRALIŠTA?

NISAM BLIZU ODLUKE DA RASPIŠEM IZBORE, ALI MOGU DA IH PONUDIM OPOZICIJI! Vučić otkrio kada ćemo ponovo na glasanje

Predsednik Srbije otkrio svoj stav o izborima...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je opoziciji da neće podleći pritisku sa ulice, ali da može da im da izbore, što je najdemokratskiji način za rešavanje problema u jednoj zemlji.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li je blizu odluke o raspisivanju prevremenih izbora, rekao da nije, ali da kaže da, za razliku od predsednika Francuske Emanuela Marona, nije spreman da ugrožava javni dug Srbije, da se dodvorava bilo kome.

"Provodili smo teške, ozbiljne i odgovorne reforme, da bih ja lagao i varao narod, samo da da bih kupio sebi šest ili 12 meseci na vlasti. Hoćete narode da glasate za te lopove, nesposobne da bilo šta urade za državu, sposobne samo sebi da pune džepove - evo prilike glasajte za njih. Ali otom potom. Za nas je sada KiM najvažnija tema. Imamo još važnih ekonomskih reformi bitnih vezano za Duing biznis listu da uradimo, pa onda ćemo razmatrati i to pitanje", naveo je Vučić.

On je preneo da je razgovarao sa stranačkim kolegama, ali i na kratko sa premijerkom Anom Brnabić, pre svega sa ljudima iz SNS koji su mu bliski kako bi razmotrili kako se stvari kreću, i ništa više od toga.

Kazao je da su ljudi u SNS, ne računajući na njega, koji bi voleo da vlada ima pun mandat, ali ne po svaku cenu, listom za izbore.

Vučić je rekao da postoji sada teška situacija i da očekuje da će Đilasove, Jeremićeve i Obradovićeve liste odneti pobedu u Lučanima, pošto su Velimir Ilić i Obradović na prethodnim izborima bez Djilasa, Jeremića, 10 silovatelja i svih ostalih imali 27 odsto, pa je za očekivati da imaju nešto manje od 45 odsto.

"Oni su blizu pobede. Ja ću sutra da odem u Lučane da se obratim građanima i da pokušamo da se borimo, ukažemo šta smo sve uradili za Guču, Lučane, da kažemo da nikada države nije više uložila u Dragačevski kraj i da smo spremni da ulažemo više. Na ljudima je da odluče", kazao je Vučić.

"Oni su verovatno blizu pobede. Ne možete ni pomisliti kakvi će potom pritisci biti. Nisu želeli da učestvuju na izborima u Kuli i drugim mestima, jer znaju da će tamo loše proći, nemaju nikog. Hteli su da svima u Beogradu pokažu, preko Lučana, da su moćni i jaki. Mi ćemo sada pokušati da budemo blizu, da njihova pobeda ne bude ubedljiva, kao što su naše bile na drugim mestima", rekao je Vučić.

Poručio je da pritiscima neće podleći, a da motokom neće moći ništa da ostvare.

"To ste mogli da sanjate nekada, to više niko neće moći u Srbiji", podvukao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.