VUČIĆ U ABI DABIJU: Predsednik Srbije i Mohamed bin Zajed o jačanju saradnje, ali i o nečemu KLJUČNOM ZA SRBE!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Foto: Beta / Milan Obradović

saradnja

VUČIĆ U ABI DABIJU: Predsednik Srbije i Mohamed bin Zajed o jačanju saradnje, ali i o nečemu KLJUČNOM ZA SRBE!

Predsednik Vučić je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem

Objavljeno: 18:40h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, kojeg je obavestio, pored ostalog, da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske tzv. Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.

Kako je saopšteno u Beogradu, Vučić je sa šeikom Mohamedom razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, ako i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje Etihada u Er Srbiju.

Predsednik Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

Bionus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.