VUČIĆ RAZMIŠLJA O VANREDNIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA: Opozicija traži fer i poštene izbore, u suprotnom bojkot!
Vučić je blizu odluke da prelomi da bude parlamentarnih izbora, Foto: Printscreen

čeka se odluka

VUČIĆ RAZMIŠLJA O VANREDNIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA: Opozicija traži fer i poštene izbore, u suprotnom bojkot!

Ako se vanredni izbori održe, to bi bili četvrti otkako je SNS na vlasti, od 2012. godine

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić okupio je sinoć vrh SNS i rekao da je spreman da odmah posle izbora u Lučanima donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. On je dao nalog svim stranačkim organizacijama da se pripreme na tu mogućnost.

Prema pisanju medija, većina je podržala mogućnost raspisivanja izbora i očekuje se da konačna odluka bude doneta sledeće nedelje.

Vučić je, kako pišu mediji, vrhu SNS tom prilikom rekao da "neće da trpi pritiske i ucene sa ulice, a posebno ne u trenutku kada razapinju srpski narod' na KiM", kao i da je "sit prevaranata i najgorih lopova koji bi da vrate zemlju u 2000-te i još jedanput razore sve što je mukom sazidano".

foto: Fonet

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su najbolji odgovor na priče o dikaturi izbori.

- Najbolji odgovor na priče da je zemlja u mraku i da vladaju ljudi koje narod ne želi je da izađete na izbore, pa da Srbija sama kaže za koju je politiku. Moje mišljenje, kao političara je da, kada imate sinhronizovane napade na Srbiju sa više strana, onda je bolje sve to preduprediti i sve to sprečiti i izaći na izbore - istakao je Vulin.

Vulin je istakao da nije razgovarao sa predsednikom Vučićem na tu temu, ali da smatra da, "ako hoćete da se oduprete ovim sinhronizovanim napadima, onda morate da imate snažnu poziciju nacije, a ta podrška se dobija na izborima".

foto: Filip Plavčić

Nije isključeno da će se vanredni parlamentarni izbori održati do polovine sledeće godine, izjavio je i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

On je na TV Prva rekao da je to njegova lična procena doneta na osnovu dugogodišnjeg političkog iskustva i posmatranja celokupnog toka događanja od Kosova i Metohije, međunarodnih pritisaka, mogućnosti organizovanja referenduma...

- Zbog nužnosti da se izađe s nekim novim koracima u pogledu tih velikih pitanja u takvoj situaciji potrebno je obnoviti legitimitet vlasti - ocenio je Zukorlić.

Ovim povodom oglasila se i opozicija.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da bi opozicija prihvatila "izazov" vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko bi oni bili fer i pošteni.

Sličan stav imaju i ostali lideri opozicije.

Bonus video:

Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.