STRANI MEDIJI SU ME PREDSTAVILI KAO BUDALU! Ana Brnabić nezadovoljna kako su preneli njene reči!
Premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: Reuter

reagovanje

STRANI MEDIJI SU ME PREDSTAVILI KAO BUDALU! Ana Brnabić nezadovoljna kako su preneli njene reči!

Najviše mi je žao, naglasila je, što u stranim medijima nigde nije videla da je 15 dana zabranjena štampa na srpskom jeziku na teritoriji Kosova

Objavljeno: 14:26h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je za Srbiju kompromis sve što ne podrazumeva da prizna nezavisnost Kosova “ovako kakvo je” i predočila da je nezadovoljna kako su pojedini strani mediji preneli njenu izjavu o vojsci, “jer je deset puta pozvala na priču o školama i obrazovanju, a ne o vojsci i puškama”.

- Rekla sam da se nadam da Srbija nikada u budućnosti neće morati da upotrebi svoju vojsku, dosta smo ratovali - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je bila neprijatno iznenađena kako su Rojters i AP preneli njenu konferenciju za medije i da je tražila od svog tima da je ponovo pregledaju i da je deset puta pozvala na mir i razum i na razgovor u skladu sa vremenom u kojem živimo.

- Izvukli su pola moje rečenice i ispalo je da Srbija preti nečim, što je neverovatno i žao mi je, jer se radi o duboko ukornjenoj percepciji - istakla je Brnabić.

Brnabić se izvinila zbog toga što komentar da bi novinarki N1 trebalo odštampati definiciju reči kompromis nije rekla u mikrofon.

Najviše mi je žao, naglasila je, što u stranim medijima nigde nije videla da je 15 dana zabranjena štampa na srpskom jeziku na teritoriji Kosova.

- Apelujem na mir, želim da pozovem na mir i razum i na to šta možemo da uradimo za mlade ljude, bez obzira na nacionalnost, da ostanu u regionu i da im pružimo drugačiji perspektivu. Ako nećemo da razgovaramo o mazutu i grejanju, o kiseoniku i lekovima, ako nećemo da pričamo da neko pali keks na nacionalnoj osnovi, hajde molim vas da pričamo o slobodi medija - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla i da je poslala poruku generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu kako bi mu se zahvalila na direktnoj i nedvosmislenom pozivu na mir i razum.

Kada imate stavove “Kosovo je Srbija i tačka” i “Kosovo je nezavisno i tačka” to nije kompromis. Kompromis je neko rešenje između toga, naglasila je Brnabić.

Na društvenoj mreži Tviter takođe kruži navodna izjava premijerke u kojoj cinično kaže da je u očima svetske javnosti ispala “nezobiljna budala”.

Bonus video:

Espreso intervju - Irena Vujović

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.