SRBIJA SPROVODI RUSKU POLITIKU, EVROPSKA UNIJA NAS IGNORIŠE: HARADINAJ nastavlja da PRETI i najavljuje NOVE SUKOBE!
Svi mu smetaju: Ramuš Haradinaj, Foto: Prentscren

nagazio sve redom

SRBIJA SPROVODI RUSKU POLITIKU, EVROPSKA UNIJA NAS IGNORIŠE: HARADINAJ nastavlja da PRETI i najavljuje NOVE SUKOBE!

Te priče o razmeni teritorija su apsurdne. Nas zanima samo da Srbija prizna činjenično stanje, a to je da je Kosovo - nezavisna država

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u intervjuu za Fajnenšal tajms da se glas Kosova praktično ni ne čuje u Evropskoj uniju.

On takođe tvrdi da takse od 100 odsto nisu znak arogancije već očajnički potez koji je bio neizbežan.

Haradinaj je u intervjuu zatražio od Evropske unije da pretenzije Kosova uzme mnogo ozbiljnije nego do sada kako bi se izbegla nestabilnost u regionu. Kosovski premijer optužio je Srbiju da sprovodi ruski uticaj kako bi se izazvale tenzije u regionu. Fajnenšal tajms takođe piše da ovi komentari kosovskog premijera dolaze u vreme kada su tenzije između Srbije i Kosova dovedene do krajnje tačke usijanja.

Jedna od tema bilo je i formiranje Vojske Kosova, odnosno transformacija Bezbedonosnih snaga Kosova u armiju, koja bi trebala da bude izglasana 14. decembra.

- Mi to ne radimo iz arogancije, već zato što nemamo drugog izbora - rekao je Haradinaj i dodao:

- Svih ovih godina žalili smo se Evropskoj komisiji kako Srbija ne poštuje CEFTA sporazum, ni dogovore postignute u Briselu, baš kao ni obećanja koja smo postigli tokom sastanaka, ali Evropska unija uopšte nije obraćala pažnju na naše pritužbe - objasnio je Haradinaj američkom mediju.

Takođe je kazao da je ideja o promeni granica i teritorijalnoj razmeni "veoma opasan regionalni plan" koji su, po njemu, pokrenuli predsednik tzv. Kosova Hašim Tači, predsednik Srbije Alekdsandar Vučić i neki evropski lideri.

- Te priče o razmeni teritorija su apsurdne. Nas zanima samo da Srbija prizna činjenično stanje, a to je da je Kosovo - nezavisna država. Što je već učinila polovina članica Ujedinjenih nacija - kazao je Haradinaj.

BONUS VIDEO:

VANJA BULIĆ OTKRIO TAJNU SVOG USPEHA: PISMENIJI sam od DEN BRAUNA, NE LAŽEM čitaoce! DOSTOJEVSKI je pisao TRILERE

(Espreso.co.rs/Gazetaexpress.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.