ODRŽAN PROTEST NA PLATOU ISPRED FILOZOFSKOG FAKULTETA: Kolona prošetala centrom grada (FOTO)
Protest pod nazivom "Stop krvavim košuljama", Foto: Damir Dervišagić

OKUPILI SE DA POŠALJU PORUKE!

ODRŽAN PROTEST NA PLATOU ISPRED FILOZOFSKOG FAKULTETA: Kolona prošetala centrom grada (FOTO)

Protest je počeo u 18h

Objavljeno: 22:29h

Opozicione stranke organizovale su protest na platou ispred Filozofskog fakulteta pod nazivom "Stop krvavim košuljama", povodom prebijanja osnivača Levice Srbije Borka Stefanovića.

Protesna šetnja, koja je prema planovima trebalo da se završi kod Skupštine Srbije, produžena je, a kolona je odatle nastavila ka Takovskoj i zgradi RTS, a zatim Svetogorskom ulicom nazad ka centru grada i Trgu Republike.

U protestima pod parolom "Stop krvavim košuljama" učestvovali su predstavnici Saveza za Srbiju (SZS), ali su ih predvodile javne ličnosti - glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, kao i košarkaški trener Duško Vujošević.

Protest pod nazivom 'Stop krvavim košuljama
Protest pod nazivom "Stop krvavim košuljama" foto: Damir Dervišagić

Protesti su završeni uz poruke okupljenima da je Srbija danas pokazala da je šira i jača od neke stranke i da nije poklekla.

Ranije je najavljeno iz DSS da ova stranka neće podržati protest, upravo zbog plana da Karanovićeva održi govor.

Borko Stefanović i još dvojica stranačkih kolega napadnuti su 23. novembra u Kruševcu pred tribinu Saveza za Srbiju. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je potom da su uhapšeni M. Ž. (30) i D. G. (31) koji se sumnjiče za napad na Borka Stefanovića i još nekoliko mladića, a ministar Nebojša Stefanović sutradan je rekao da su u roku od dva časa nakon tog incidenta uhapšena trojica Kruševljana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.