SRBI OTERALI ALBANCE SA SASTANKA CEFTA U PRIŠTINI! Nova provokacija Beograda im nije uspela, ZAVLADAO je pravi HAOS
Sastanak CEFTA u Prištini, Foto: prentscreen

ŠTA JE SAD?

SRBI OTERALI ALBANCE SA SASTANKA CEFTA U PRIŠTINI! Nova provokacija Beograda im nije uspela, ZAVLADAO je pravi HAOS

Zavladao je haos...

Objavljeno: 06.12.2018. 16:15h

Predstavnici Kosova danas su napustili sastanak CEFTA komiteta u Prištini čim su videle našu delagaciju! Međutim, to nije bio kraj sabotaže, pa su predstavnici Albanije otišli sa sednice čim je naša delegacija završila izlaganje i na taj način minirali glasanje!

Uprkos brojnim tenzijama u odnosima sa Prištinom, predstavnici Vlade Republike Srbije prisustvovali su danas redovnom sastanku CEFTA komiteta u Prištini kako bi još jednom poslali poruku mira i tolerancije i pokazali dobru volju da na konstruktivan način pokušaju da pregovaraju i reše pitanje uvedenih taksi.

Uprkos činjenici da predsedavajući sastankom može biti isključivo UNMIK kao predsedavajući CEFTA sporazuma u 2018. godini, a što je i u skladu sa međunarodnim sporazumima i rezulucijom 1244, Srbija je prihvatila da sastanak zajednički otvore UNMIK i Privremene institucije samouprave u Prištini.

Predstavnik Srbije je na početku sastanka još jednom ponovio da se očekuje od Prištine da odmah povuče radikalne, nezakonite i diskriminatorne mere od 6. i 21. novembra, koje direktno krše CEFTA sporazum i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

 

Međutim, odmah nakon izlaganja predstavnika Vlade Republike Srbije, sastanak napuštaju predstavnici Privremenih institucija samouprave u Prištini, nakon čega UNMIK nastavlja da predsedava sastankom, koji potom napušta i delegacija Albanije, čime se gubi kvorum za nastavak sastanka. Napuštanjem sastanka, obe delegacije su direktno sabotirale pokušaj da se mirnim putem pregovara o rešenju problema.

Inače, CEFTA je trgovinski sporazum između Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije, UNMIK-a u ime Kosova i Metohije i Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media