DA LI JE OVAJ TIP JAČI OD NATO ILI JE SAMO BAHAT? Šta je HARADINAJ zaista rekao STOLTENBERGU?
On njemu da nisu za vojsku, ovaj kaže biće 14. decembra, Foto: Prinstcreen

tera po svome

DA LI JE OVAJ TIP JAČI OD NATO ILI JE SAMO BAHAT? Šta je HARADINAJ zaista rekao STOLTENBERGU?

Vojska Kosova čuvaće mir i stabilnost u regionu i šire. Kosovske institucije nastvaiće da tesno sarađuju sa KFOR, jer delimo iste sigurnosne probleme, interese i vrednosti

Objavljeno:

Dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da tzv. Kosovo ne bi trebalo da glasa za formiranje svoje vojske i da se takva odluka može smatrati pritiskom, premijer Haradinaj je danas razgovarao sa Stoltenbergom telefonom da bi mu se zahvalio na doprinosu NATO snaga miru na Kosovu i usput mu saopštio da će Vojska Kosova ipak biti izglasana 14. decembra.

- Danas sam razgovarao telefonom sa Generalnim sekretatom NATO Jensom Stoltenbergom - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuku. - Izrazio sam mu zahvalnost građana Kosova na misiji KFOR na Kosovu i dopirnosu NATO na očuvanju mira i sigurnosti naših građana. Takođe sam izrazio najdublje poštovanje prema NATO vojnicima koji su izgubili živote tokom službe na Kosovu. Izrazio sam razumevanje za njegovu poziciju u multilateralnim odnosima tranzicionog procesa, istovremeno obaveštavajući gospodina Stoltenberga da se Kosovo nalazi u procesu stvaranja Vojske Kosova (Kosovskih bezbedonosnih snaga) koja će biti profesionalna, multietnička i kredibilna da služi svim građanima Kosova. Vojska će biti izglasana 14. decembra s vizijom i snagom građana Kosova da štiti i brani interese Zapada. Vojska Kosova čuvaće mir i stabilnost u regionu i šire. Kosovske institucije nastvaiće da tesno sarađuju sa KFOR, jer delimo iste sigurnosne probleme, interese i vrednosti - zaključio je Haradinaj.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! Evo šta je sin heroja Momčila Gavrića rekao o utiscima filma “Kralj Petar Prvi” (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Indeksonline.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.