DA LI TONI BLER RADI ZA VLADU SRBIJE? Ana Brnabić imala je odgovor na ovo pitanje
Da li Toni Bler radi za Vladu Srbije?, Foto: EPA Facundo Arrizabalaga, dado djilas

SVE JE SADA JASNO

DA LI TONI BLER RADI ZA VLADU SRBIJE? Ana Brnabić imala je odgovor na ovo pitanje

Premijerka Srbije odgovorila je na pitanja o angažovanju firme Tonija Blera

Objavljeno: 05.12.2018. 14:38h
  • 42

Premijerka Ana Brnabić kaže da "deliveri junit" tim u okviru njenog kabineta radi na najbolji način i ne košta građane, jer se taj tim ne finansira iz budžeta.

Ona je, komentarišući tvrdnje medija da insitutut Tonija Blera traži savetnike za vladu i upitana da li je vlada sklopila bilo kakav ugovor sa tim institutom, Brnabić je rekla da je Blerov institut pomagao Vladi Srbije kada su se osnivali "diliveri junits" u okviru kabineta Aleksandra Vučića, kada je bio premijer, a da je ona nastavila tu praksu.

Navela je da “diliveri junit”, kao tim u okviru kabineta, radi na najbolji mogući način da vlada ima dobre rezultate.

Mnogi rezultati koje imamo su zbog toga što oni pomažu celoj vladi i svim ministarstvima da radimo međusektorski, da bi na najefikasniji način neki od najkompleksinij projekata isporučili građanima”, rekla je Brnabić.

Za sve to, podvukla je, građani ne plaćaju ni dinara i nikakav novac ne ide iz budžeta Srbije.

Sve ostale informacije će vam dati ljudi iz mog kabineta, a, koliko znam, u kontaktu ste sa njima”, rekla je Brnabić.

Na konstataciju novinarke da je juče poslala pitanja, ali da nije dobila odgovor, Brnabić je zamolila novinare da daju razuman rok za odgovor nadležnima, zbog krizne situacije u kojoj se Srbija nalazi.

“U poslednjih par dana smo dobijali pitanja od istraživačkih medija i obično nam daju rok od pet-šest sati da damo odgovore, i ako u tom roku ne damo odgovpore, onda se kaže da smo zatvoreni za saradnju. Molim vas, pa i profesionalno je načelo da se da razuman rok za odgovor. Uz to, nažalost, imamo ozbiljnu kriznu situaciju i nije fer, a čini mi se ni profesionalno, da date od rok od pet sati da vam se odgovori na pitanje. Ali, odgovorićemo svakako”, zaključila je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media