VUČIĆ JE POSLAO PUTINU ZABRINJAVAJUĆU PORUKU! Albanci su u strahu od odgovora MOSKVE
Vučić je poslao poruku Putinu preko Čepurina, Foto: Fonet

STIŽE POMOĆ

VUČIĆ JE POSLAO PUTINU ZABRINJAVAJUĆU PORUKU! Albanci su u strahu od odgovora MOSKVE

Ambasador Čepurin je rekao da je pitanje Кosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske tzv. Кosova, suprotno Rezoluciji 1244, jedinom pravnom okviru, koji je u skladu sa međunarodnim javnim pravom i postignutim dogovorima.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Čepurina da predsednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob.

- Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Кosovu i Metohiju. Srbija ne sme da dozvoli progon sopstvenog naroda - rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Čepurin je rekao da je pitanje Кosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve.

On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da dobro teku pripreme za predstojeću posetu predsednika Putina Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.