HARADINAJ JE NAJSTRAŠNIJE PONIZIO HANA I POZIVAO SE NA TRAMPA! Ramuš je pogazio sve u EU jer mu se može
Ramuš Haradinaj i dalje gura svoju priču, Foto: prentscreen

NEMA KRAJA LUDILU

HARADINAJ JE NAJSTRAŠNIJE PONIZIO HANA I POZIVAO SE NA TRAMPA! Ramuš je pogazio sve u EU jer mu se može

Premijer Kosova nema nameru da posluša EU

Objavljeno:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da posle uvođenja takse od 100 odsto sledeći potez može biti „reciprocitet na ponašanja Srbije“.

Haradinaj je rekao da uvođenje takse nije mera koju je izmislilo Kosovo i da su mere Prištine „najnormalnija moguća stvar“.

„Taksu kao instrument koristio je predsednik SAD Donald Tramp. To je poznat instrument, koristi se u mnogo država sveta. To je instrument koji nismo otkrili mi“, kazao je Haradinaj za prištinsku televiziju Klan Kosova.

Kazao je da sledeći korak reciprocitet, ali je ocenio da je zasad uvozna taksa dovoljna mera.

Prema rečima kosovskog premijera, uvoz robe iz Srbije posle usvojenja taksi je „nula“ i dodao da su odlučni da ne dozvole ulazak robe sa natpisom Kosovo i Metohija na Kosovo .

Haradinaj je naveo da je sa argumentima koji su doveli do uvođenja ove mere upoznao sve zemlje EU i da je kopiju tog pisma danas dao i evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu.

„Johanes Han razume ne tako laku poziciju Kosova. Odluka koju je Kosovo donelo ima veliku težinu za (nas) i njena težina je prvi sto za kojim se razgovara o priznanju (Kosova). Tu se o tome može razgovarati“, ocenio je Haradinaj.

Kosovski premijer je rekao da ga ne mogu razočarati odluke o nedostatku ukidanja viza od strane EU i da će nastaviti da radi, iako kako je rekao to nikako nije dobar osećaj, ali se neće predati.

Rekao je da komesar Han danas u Prištini priznao da je Kosovo uradilo posao i da je sada na Evropskom savetu da okonča proces liberalizacije viza za građane Kosova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.