SMANJIMO ZAGAĐENJE ŽIVOTNE SREDINE! Važan skup za EKOLOGIJU SRBIJE održava se u Beogradu
Goran Trivan, Foto: Filip Plavčić

SPASIMO PRIRODU

SMANJIMO ZAGAĐENJE ŽIVOTNE SREDINE! Važan skup za EKOLOGIJU SRBIJE održava se u Beogradu

Organizovanje ove konferencije potvrda da Srbija dobija svoju poziciju u međunarodnim odnosima u oblasti zaštite životne sredine

Objavljeno: 10:49h

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije i Program za zaštitu životne sredine Ujedinjenih nacija (UNEP) uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije organizuje konferenciju "Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“, koja će biti održana 4. i 5. decembra 2018. godine u Beogradu.

- Konferencija je posvećena pronalaženju inovativnih rešenja za smanjenje zagađenja, uz istovremeno razmatranje brojnih izazova i rizika koje zagađenje predstavlja za region. Viđenja i analize predstavljeni u okviru Konferencije obezbediće kritičku osnovu za dijalog o životnoj sredini bez zagađenja za zemlje Jugoistočne Evrope, kao i stratešku platformu za razvoj zajedničkog pristupa i vizije zemalja Jugoistočne Evrope, koji će biti predstavljeni tokom Četvrtog zasedanja Skupštine Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu - kažu iz Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Dodaju da je organizovanje ove konferencije potvrda da Srbija dobija svoju poziciju u međunarodnim odnosima u oblasti zaštite životne sredine, a prisustvo najviših predstavnika zemalja Južne i Jugoistočne Evrope za oblast zaštite životne sredine na čelu s pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i direktorom UNEP kancelarije u Najrobiju ukazuju na visok nivo dijaloga i dogovora koji će biti održani tom prilikom.

- Konferencija posvećena inovativnim rešenjima za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi održava se uoči Konferenciji UN o promeni klime – UN KOP 24 u Katovicama, Poljska, na kojoj će Srbija biti zastupljena punim učešćem. Prvi dan Konferencije „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“ biće održan u utorak, 4. decembra u Palati "Srbija“, Bulevar Mihajla Pupina 2, Novi Beograd, a drugi dan u sredu, 5. decembra 2018. u Klubu poslanika, Tolstojeva 2, Beograd - navode iz Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Bonus video:

Espreso intervju - Goran Trivan

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.