GOSPODAR KOSOVA NAREDIO NOVI NAPAD NA SRBE! Veselji je uputio najnoviju JEZIVU pretnju Srbiji
Kadri Veselji rešio da ide do kraja, Foto: Profimedia

FORMIRA SE VOJSKA KOSOVA

GOSPODAR KOSOVA NAREDIO NOVI NAPAD NA SRBE! Veselji je uputio najnoviju JEZIVU pretnju Srbiji

Njegova odluka biće donešena 14. decembra

Objavljeno:

Predsedništvo Skupštine takozvane Republike Kosovo sledećeg ponedjeljka će odrediti datum glasanja za tri nacrta zakona o transformaciji KSB-a. A kako je najavljeno kosovska vojska će biti formirana u Skupštini 14. decembra ove godine.

Pre nekoliko dana, novine su izvestile da će glasanje u vojsci biti održano u prvoj polovini ovog meseca (decembra).

Glasanje na drugom čitanju u Skupštini Kosova o tri predloga zakona koji će omogućiti transformaciju Kosovskih snaga bezbednosti (KSF) u kosovsku vojsku održaće se na sednici od 14. decembra, piše Zeri.

Pre nego što se održi glasanje, Predsedništvo Skupštine u ponedeljak, 3. decembra, odrediće datum održavanja sednice, koji će, prema ovim izvorima, biti u petak, 14. decembra.

Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli je u petak na sastanku sa novim komandantom KFOR-a na Kosovu Lorenco D'Addario, obavestio ovo o procesu transformacije snaga bezbednosti Kosovo u oružanim snagama.

Veseli je ovom prilikom upoznao novog komandanta KFOR-a sa konačnim koracima koje će Skupština Republike Kosovo preuzeti tokom decembra kako bi transformisale Kosovske snage bezbednosti u oružane snage.

"Oružane snage Kosova će biti dobro pripremljeni, multietnički i saveznici vredni snage NATO-a kako bi ponudili mir širom regiona i šire", rekao je Veseli, između ostalog.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.