ORDEN NEZAVISNOSTI KOSOVA ZA BUŠA! Tači je bivšem predsedniku SAD odao zahvalnost za podršku OTCEPLJENJA od Srbije
Kosovo je proglasilo nezavisnost tokom mandata Džordža Buša, Foto: Profimedia, Beta Armenija Zajmi Besevic

sastanak

ORDEN NEZAVISNOSTI KOSOVA ZA BUŠA! Tači je bivšem predsedniku SAD odao zahvalnost za podršku OTCEPLJENJA od Srbije

Buš i Tači su se, kako tvrdi kosovski predsednik, saglasili da je postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije obavezno

Objavljeno:

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u Vašingtonu sa bivšim američkim predsednikom Džordžom V. Bušom i tom prilikom uručio mu "orden nezavisnosti" u znak poštovanja prema porodici Buš, prenosi RTK.

- U Dalasu sam se sastao sa velikim prijateljem nezavisnosti i slobode Kosova predednikom Džordžom Bušom. Tokom ovog prijateljskog sastanka razgovarali smo o političkim zbivanjima na Kosovu i u regionu. Poštovanje prema divnoj porodici Buš biće doživotno za Albance na Kosovu - rekao je Tači.

Buš i Tači su se, kako tvrdi kosovski predsednik, saglasili da je postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije obavezno, što bi obeležilo konačno kraj vekovnog konflikta, obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN, NATO i EU.

- Naravno, postizanje ovog sporazuma nije nimalo lako, ali predsednik Buš mi je dao jedan vredan savet koji ću da podelim sa vama: 'Kao lideri nećete biti upamćeni po populističkim odlukama nego teškim i pravednim odlukama koje ćete doneti za vaš narod i vašu zemlju - rekao je Tači.

Kosovo je proglasilo nezavisnost tokom mandata Džordža Buša.

Bonus video:

Izjava predsednika Opštine Bujanovac, Šeip Kamberi

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.