MAJA IZBACILA PLAVU GROBNICU IZ SKUPŠTINE! Posle Boškovih kamenja, Ševarlić uneo sliku sa ramom (FOTO)
Ševarlić je uneo sliku u Skupštinu, Foto: Skupština Srbije

nema dalje

MAJA IZBACILA PLAVU GROBNICU IZ SKUPŠTINE! Posle Boškovih kamenja, Ševarlić uneo sliku sa ramom (FOTO)

Gojkovićeva je posle pauze primetila da Ševarlić drži umetnički sliku

Objavljeno: 12:08h

Poslanik Miladin Ševarlić uneo je jutros umetničku sliku u salu Skupštine Srbije gde se održava sednica.

Zbog toga je lično predsednica parlamenta Maja Gojković reagovala i došla do poslanika, koji je potom napustio salu, a zatim je kritkovala obezbeđenje zbog neadekvatne reakcije.

Prethodno je Gojkovićeva odredila pauzu od dva minuta zbog polemike poslanika SDPS Rasima Ljajića, Vladimira Marinkovića i Milorada Mijatovića a poslanikom Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića Jahje Fehratovića.

foto: Skupština Srbije

Posle pauze, Gojkovićeva je primetila da Ševarlić drži umetnički sliku.

- Molim obezbeđenje da radi svoj posao, ne znam šta nismo unosili u parlament, i kamenje i slike… Lepa je slika, dajte da je izložimo u holu Skupštine, nemojte ovde. Ne znam kako ste ušli u salu sa tako velikom slikom? Znam da je 'Plava grobnica', ali nemojte da pravimo od parlamenta sada i galeriju. Molim vas - rekla je Maja Gojković.

foto: Skupština Srbije

- Ne mogu više ljudi, ne znam šta da radim… dajte to službi da izložimo u holu parlamenta. Ne vidim poslanika od vas - dodala je predsednica Skupštine. Ona je pozvala pripadnike obezbeđenje da uzmu sliku od Ševarlića, a potom došla do poslanika, posle čega je on napustio salu. Gojkovićeva je pozvala pripadnike MUP koji treba da vode računa o redu, da rade svoj posao ili da napuste parlament.

foto: Skupština Srbije

Rekla je da nema smisla da predsednik parlamenta pravi red u sali, a da pripadnici MUP, kada im ona kaže da oduzmu sliku, samo stoje pored poslanika i ne reaguju.

foto: Skupština Srbije

- To su sve propusti vaše službe. Ovde se unosilo kamenje, prešli smo preko toga... i sad slika tako velikih gabarita da ne mogu da vidim poslanika. Šta je sledeće? Onda kažem oduzmite sliku, a njih dvojica stoje pored poslanika. I treba predsednik parlamenta da se blamira ovde? Ja to još nisam videla - rekla je Maja Gojković.

Pozvala je pripadnike obezbeđenja da pogledaju snimke iz francuskog parlamenta kada su poslanici krenuli ka predsedavajućem.

- Služba obezbeđenja je samo mirno stala ispred, a nije ih zvao predsednik parlamenta. Ovo je greška obezbeđenja, ne predsednika parlamenta - rekla je Gojkovićeva.

Bonus video:

Izjava predsednika Opštine Bujanovac, Šeip Kamberi

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.