NA OVOM MESTU SRBIJA JE SRUŠILA SPOMENIK TERORISTIMA! Zatekli smo cveće i jezivu poruku
Na ovom mestu u Preševu pre pet godina srušen je spomenik teroristima, Foto: Fili Plavčić

espreso u preševu

NA OVOM MESTU SRBIJA JE SRUŠILA SPOMENIK TERORISTIMA! Zatekli smo cveće i jezivu poruku

Definitivno je teško biti Srbin u Preševu, njih oko 2.000 bilo je na Dan zastave Albanije nemoguće pronaći na ulicama Preševa

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Albanske zastave na opštini u Srbiji, cveće na mestu gde je bio podignut spomenik teroristima OVPMB i veliki natpis: "Dobro došli u Preševo!"

Na Dan zastave Albanije otišli smo u Preševo, na mesto gde su 20.01.2013. pripadnici Žandarmerije srušili spomenik podignut u "čast" teroristima iz OVPMB.

1 / 12 Foto: Filip Plavčić

Spomenika koji je dugo bio šamar Srbiji više nema, ali na tom mestu sada je žardinjera sa cvećem, a na njoj ostavljen venac sa strašnom porukom.

Na vencu koji smo zatekli pisalo je u slavu borcima OVPMB! A tu su i zastave Albanije koje se vijore sa zgrade Skupštine opštine Preševo. Dakle sa institucije Republike Srbije.

Definitivno je teško biti Srbin u Preševu, njih oko 2.000 bilo je na Dan zastave Albanije nemoguće pronaći na ulicama Preševa.

Niko iz opštine nije mogao (čitaj nije hteo) da nam kaže ko je ostavio venac teroristima iz OVPMB, ali su nam potvrdili da je "donešen baš na veliki dan za sve Albance".

Da li je ovom porukom još jednom gurnut prst u oko Srbiji? Ili je želja da se poruči i onim malobrojnim Srbima u Preševu da im tu nije mesto, da Srbima nije mesto u Srbiji?!

Zvaničnici iz Preševa, Bujanovca i Medveđe odavno se bore da se taj deo odvoji od Srbije i pripoji, kako kažu Kosovu i Albaniji, a to je danas za Espreso potvrdio i predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

- Da, želimo da se pripojimo Kosovu - rekao nam je on, a šta je još rekao pročitajte u intervjuu koji je dao za naš portal.

I za kraj osvrnimo se na popis iz 2002. godine na kom je Albanaca bilo 11.746 (87 odsto), a Srba 1.231... Danas su ti podaci još pogubniji za Srbe.

Bonus video:

Izjava predsednika Opštine Bujanovac, Šeip Kamberi


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.