RADOIČIĆ: Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je sudbina svakog Srbina na KiM!
Milan Radoičić, Foto: Printscreen/Youtube

saopštenje

RADOIČIĆ: Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je sudbina svakog Srbina na KiM!

Kaže još i kako je divljačka demonstracija sile, koja nije bila nimalo impresivna, bila poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Objavljeno: 16:53h

Potpredsednik Srpske liste na Kosovu i Metohiji, Milan Radoičić, dao je saopštenje za medije u kome se osvrće na dešavanja na KiM u proteklih nekoliko dana, kao i na pokušaj ROSU-a da ga uhapsi.

- Poslednji zlikovački upad nazovi policije, a zapravo privatne garde ozloglašenih albanskih terorista u severnu Kosovsku Mirovicu, bio je pokazna vežba i pretnja svakome Srbinu koji reši da brani svoje dostojanstvo i pravo na život - kaže Radoičić.

Dodaje još i kako su u njegov stan, gde živi sa ženom i malom deco, došli sa "armijom do zuba naoružanih ljudi" sa ciljem da ga ubiju, te kako za to ima jasne dokaze.

- Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog. Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanobićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa ubistvom nemam. Priština želi da me ukloni zato što znaju da sam zajedno sa mojim prijateljima i mojom braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod. Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim. Za svoj narod, svoju porodicu i svoju zemlju sam spreman sve da podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci - objašnjava Radoičić u saopštenju za medije.

Kaže još i kako je divljačka demonstracija sile, koja nije bila nimalo impresivna, bila poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom delovanju Prištine otupi i diskredituje.

- Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopštenjem obraćam se pre svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Nisam uplašen, kao što ni moji sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu i Metohiji. Ako se Srbi na Kosovu i Metohiji pitaju gde sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša. Jer odavde, sa KiM, nema nazad! - zaključio je potpredsednik Srpske liste na KiM Milan Radoičić.

Bonus video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.