SASLUŠANI SRBI UHAPŠENI NA KOSOVU: Albanci traže 30 dana pritvora, sud odlučuje sutra
Kosovska policija, Foto: Nebojša Mandić

saslušani

SASLUŠANI SRBI UHAPŠENI NA KOSOVU: Albanci traže 30 dana pritvora, sud odlučuje sutra

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji

Objavljeno:

Srbi uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića saslušani su danas pred inspektorima kosovske policije, a sutra će sud odlučivati o njihovom zadržavanju u pritovru.

Od četvorice privedenih samo je Marko Rošić na saslušanju imao izabranog branioca, advokata Miloša Delevića, dok su ostalima postavljeni advokati po službenoj dužnosti.

Rošićev branilac rekao je da je njegov branjenik negirao krivično delo za koje se tereti - pomaganje u teškom ubistvu.

Tačne podatke o krivičnom delima za koja se terete ostali - Delević nema.

Pošto je specijalno kosovsko tužilaštvo već zatražilo od suda u Prištini da se Srbima odredi 30 dana pritvora, Delević je rekao da će oni sutra biti izvedeni pred sudiju koji će doneti odluku o tom predlogu.

- Ja ću za svog branjenika tražiti da se brani sa slobode, jer ne postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo za koje se tereti. Alternativno, stavićemo predlog da se odredi blaža mera od pritvora, kao što je kućni pritvor ili obećanje da neće bežati uz predaju pasoša sudu - precizirao je Delević.

Pored Rošića uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića, dok se Saša Curčić tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti i za njega tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije, kako se i očekuje.

Bonus video

Emisija Kratki espreso!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.