BOR DOBIO LED RASVETU, OČEKUJE SE GODIŠNJA UŠTEDA OD 50 MILIONA. Milikić: Ekonomska isplativost na prvom mestu!
Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor, Foto: Filip Plavčić

Bor je dobio led rasvetu

BOR DOBIO LED RASVETU, OČEKUJE SE GODIŠNJA UŠTEDA OD 50 MILIONA. Milikić: Ekonomska isplativost na prvom mestu!

Predsednik opštine Bor je naglasio da je ovaj projekat obezbedio stabilnost i kvalitet, ali i uštedu

Objavljeno: 13:28h

Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor i generalni direktor kompanije “Eletromontaža” iz Kraljeva, Zoran Stanković, potpisali su ugovor o zameni javne rasvete štedljivom LED rasvetom u borskoj opštini 28-og februara 2018. godine.

- Kao što smo i obećali pre šest meseci kada smo rekli da ćemo pronaći najbolji način da na teritoriji opštine Bor osavremenimo rasvetu, danas upravo to i radimo. Naši sugrađani dobijaju 6500 novih svetiljki, odnosno i grad i selo dobijaju kompletno novu led rasvetu u narednih 90 dana, koliki je rok za realizaciju projekta, a pored same zamene svetiljki, radiće se i reparacija i rekonstrukcija postojećih stubova, kao i postavljanje novih. Ovim projektom pravimo veliku uštedu, njegova opravdanost je 2,8 godina, što znači da ćemo u tom roku projekat, čija je vrednost 195 miliona dinara na tri godine, otplatiti. Tada će opština Bor štedeti oko 50 miliona na godišnjem nivou po osnovu ove zamene rasvete koju činimo sad. Vrlo je bitno pomenuti da projekat sam sebe otplaćuje, kroz uštedu el.energije koja se ostvaruje na mesečnom nivou. Pored toga, građani će imati mnogo bolje osvetljenje, posebno u ulici Moše Pijade, koja danas predstavlja jedan od najvećih problema na teritoriji opštine kada je u pitanju rasveta, ali i rasveta u selima i samom gradu, sve ulice će naravno biti obuhvaćene. Garantujem i siguran sam da će opština Bor, uskoro i grad Bor, nakon obavljenog posla biti najbolje osvetljena opština u SrbijiU potpunosti ćemo kontrolisati ceo proces zamene rasvete i transparentno, zajedno sa našim sugrađanima, svaku sugestiju na terenu evidentirati i pokušati da izađemo u susret- ovom prilikom rekao je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

Naime, investicija iz opštinskog budžeta je iznosila 165 miliona dinara, ali na bazi uštede energije projekat bi trebalo da bude otplaćen u naredne tri godine, tačnije za dve godine i osam meseci.

Predsednik opštine Bor je naglasio da je ovaj projekat obezbedio stabilnost i kvalitet, ali i uštedu.

-Šest i po hiljada uličnih svetiljki je zamenjeno LED rasvetom, koja predstavlja drugačiju vrstu i tip osvetljenja. Treba naglasiti da je sam projekat rađen po sistemu ekonomske isplativosti koji se bazira na uštedi energije. Projekat bi trebalo da bude isplaćen u naredne dve godine i osam meseci. Iako je isprva bilo negodovanja na račun LED rasvete, jer se radi o različitom tipu osvetljenja, njime je obezbeđena stabilnost i kvalitet.Urađen je jedan veliki posao koji je dokaz da smo dorasli velikim projektima- naglasio je Aleksandar Milikić za Espreso.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Bor - Moj grad" podržanog od strane Opštine Bor. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video

Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.