NAJSKUPLJE SUZE SRPSKE POLITIKE! Milica je zaplakala kada je izgovorila ove reči o Kosovu (VIDEO)
Nije izdržala, pa je pustila suzu - Milica Zavetnica, Foto: prentscreen

EMOTIVNO

NAJSKUPLJE SUZE SRPSKE POLITIKE! Milica je zaplakala kada je izgovorila ove reči o Kosovu (VIDEO)

Milica Zavetnica održala je preemotivni govor

Objavljeno: 09:55h

"Na Kosovu i Metohiju ne mogu da uđem već godinu i po dana, jer su me Albanci proglasili za rušitelja njihovog ustavnog poretka. Ovde sam došla nakon više godina, a mislila sam da više neću videti Crnu Goru", rekla je kroz suze Milica Đurđević-Stamenkovski, član Predsedništva srpskog pokreta "Zavetnici".

Ona je govorila na tribinu "Kosovski zavet kao večna spona Srbije i Crne Gore", koja je održana u prepunoj sali Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva "Sveti Đorđe" u Nikšiću.

Đurđević-Stamenkovski je emotivno govorila, pa u jednom momentu, kako je i sama rekla, nije mogla više da zadrži emocije i kroz suze je besedila o tome šta za nju znači Crna Gora.

"Što se tiče Crne Gore, napadnuta nam je duhovna kičma koju čine Sveti Sava, Sveti knez Lazar, Sveti Petar Cetinjski i Njegoš. Ako pogledate videćete da upravo ovde najviše napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Amfilohija kao čuvara Pećkog trona. Znaju oni da je to ostalo seme oko koga se okuplja narod i seme kojem oni ne mogu poseći korene", poručila je Đurđević-Stamenkovski.

Ona se osvrnula i na nedavnu zabranu ulaska srpskim intelektualcima u Crnu Goru i istakla da crnogorske vlasti nemaju problem sa Matijom Bećkovićem Aleksandrom Rakovićem, Dejanom Mirovićem i Čedomirom Antićem.

"Oni imaju problem sa istinom, jer nikako sa njom da se dogovore. Oni nikako sa istorijom da se dogovore, jer ih ona na svakom koraku demantuje", rekla je Đurđević-Stamenkovski i kroz suze nastavila:

"Na Kosovu i Metohiju ne mogu da uđem već godinu i po dana, jer su me Albanci proglasili za rušitelja njihovog ustavnog poretka. Ovde sam došla nakon više godina, a mislila sam da više neću videti Crnu Goru".

Nakon toga, Milica je dobila veliki aplauz od publike, jer niko nije mogao ostati ravnodušan na njen govor.

Nastavila je da priča o referendumu iz 2006. godine, kada je, kaže, bila dete sa svega 16 godina i nije razumela šta se dešava, pitajući roditelja "zašto bi neko razdvojio dva oka u glavi".

"Nisam tada znala ko je ko, jer sam imala 16 godina, sada znam i ko je naložio i ko je izvršio. Zemlju su nam delili oni sa strane, ali su uvek među nama nalazili one koji su taj posao završavali umesto njih. Neki iz mržnje, neki iz koristi, neki iz neznanja. Nema većeg greha nego kad čovek izda svoj rod i svoju krv", poručila je Đurđević-Stamenković i dodala:

"Znamo mi ko su to oni, uveravaju vas da je ropstvo mir, da je okupator zaštitnik, da su NATO bombe lekovite, da treba da ljubite čizmu i da vi koji niste ljubili lance, treba da pristanete kao je to nešto lepo što ste lancima okovani".

i Tviteraši su dali svoju reč:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.