MAKRON POŠTUJE SRPSKE ŽRTVE I SRBIJU! Vučić otkrio detalje pisma iz Francuske koje je Srbija željno čekala
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić u Parizu, Foto: Reuters

IZ FRANCUSKE S LJUBAVLJU

MAKRON POŠTUJE SRPSKE ŽRTVE I SRBIJU! Vučić otkrio detalje pisma iz Francuske koje je Srbija željno čekala

Ovo pismo je posebno za Srbiju i ambasador Francuske ga je predao nama, rekao je Predsednik Srbije

Objavljeno: 21.11.2018. 09:31h
  • 46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na ličnom pimu koje je uputio Srbiji i ocenio da je to dobra najava i dobar signal pred posetu Makrona Srbiji.

Vučić je, u izjavi za TV Pink, kazao da se ne radi o cirkularnom pismu koje bi išlo svima koji su prisustvovali ceremoniji u Parizu, već o posebnom pismu za Srbiju, koje mu je uručio predsednik Francuske.

Prema njegovim rečima, u pismu je iskazano visoko poštovanje prema državi Srbiji i srpskom narodu, govori se o 1.270.000 srpskih žrtava i potrebi da im se pokaže poštovanje.

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome izražava želju da tokom posete Beogradu 5. i 6 decembra zajedno sa njim oživi sećanje na strašne žrtve koje je srpski narod podneo za na strani saveznika u Prvom svetskom ratu i da to posluži kao osnov za novo nastojanje Francuske i Srbije u okviru strateškog partnerstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kaže, zahvalan je francuskom kolegi na pismu.

- Pošto ovo nije cirkularno pismo koje je poslato svima. Ovo pismo je posebno za Srbiju i ambasador Francuske ga je predao nama. U ovom pismu Makron se obraća načinom visokog poštovanja i govori o ogromnim srpskim žrtvama - rekao je Vučić za Pink.

Kako dodaje, u drugom delu pisma govori o stabilnosti i evropskom putu Srbije.

- Hvala Emanuelu Makronu na pažnji koju je posvetio Srbiji. Mi treba da pokažemo tradicionalno srpsko domaćinstvo kada nas poseti. Mi tražimo poštovanje, ni za šta ne kukamo i ne molimo. Ono što tražimo za našu zelju sposobni smo da sami napravimo. Tražimo poštovanje, a predsednik Makron je to pokazao - kazao je Vučić.

On je istakao da će, tokom posete Makrona, biti potpisani mnogi sporazumi sa Francuskom.

- To govori o nešto većem značaju Srbije nego što je to bio slučaj ranije. Mi nismo postali velika svetska sila, te snove treba da ostavimo po strani. Mislim da je značajno da sa Makronom razgovaramo o teškim pitanjima i problemima sa kojima se suočavamo - naveo je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media