VELIKA DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE! SPS slavi i deli slavljenički snimak Ivice Dačića (VIDEO)
Generalna Skupština Interpola u Dubajiu, Foto: MUP Srbije

PONOSNI

VELIKA DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE! SPS slavi i deli slavljenički snimak Ivice Dačića (VIDEO)

Baš se slavi...

Objavljeno:

Socijalistička partija Srbije čestitala je državnom rukovodstvu na zajedničkim naporima i velikoj diplomatskoj pobedi Srbije i srpskog naroda povodom odbijanja zahteva Prištine za članstvo u Interpolu.

"Ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova uspela su uprkos brojnim pritiscima, da spreče da tzv. Kosovo bude primljeno i u ovu međunarodnu organizaciju i tako omogućila pobedu međunarodnog prava koje brojne države godinama unazad urušavaju", dodaje se u saopštenju Glavnog odbora SPS.

Ivica Dačić koji je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova je svojim neumornim angažovanjem doprineo jačanju ugleda Srbije u svetu, što je rezultiralo i promenom slike o Srbiji, kao i uviđanjem istine o stvarnom karakteru tzv. države Kosovo, dodaje se u saopštenju.

Poslanička grupa SPS ocenila da je sve što se juče i danas u Dubaiju na sednici Generalne skupštine Interpola dokaz da pravo i pravda postoje i da je Srbija sačuvala svoje dostojanstvo i međunarodni ugled, dok su potpuni debakl doživeli oni koji su na beskrupulozan način pokušali da sprovedu politizaciju Interpola.

"Zahvaljujući velikoj borbi i naporima naše diplomatije, a pre svih zahvaljujući ogromnoj energiji i doslednosti u odbrani interesa Srbije i svih njenih građana, predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, kao i svima koji su dali svoj doprinos u ovoj borbi, Srbija ostaje relevantan činilac sa velikim ugledom u međunarodnim organizacijama i institucijama", saopštila je PG SPS.

Ova poslanička grupa napominje da iz odluke skupštine Interpola svi treba da izvuku pouku da se svi problemi mogu rešavati jedino dijalogom kao i da je međunarodno pravo jedini okvir u kome se taj dijalog sprovodi.

Poruka rukovodstvu Kosova je da se moraju vratiti dijalogu i da ne mogu kršiti međunarodno-pravne norme, kao i da umesto mržnje prema Srbiji i srpskom narodu treba da pristupe civilizovanom i razumnom dogovoru koji jedino uz uvažavanje utvrđenih principa i pravnih normi može dovesti do rešenja, smatra PG SPS.

"Svakom razumnom i racionalnom čoveku je jasno da Kosovo ne može, niti je moglo biti punopravani član Interpola. Bukvalno silovanjem prava predstavnici Kosova i oni koji su im pomagali su doživeli težak poraz", navodi se u saopštenju.

To, kako se dodaje, budi nadu da pravo i pravda ne mogu biti pogaženi i da će Srbija konačno biti uvažena i da se prema Srbiji ne mogu odnositi na način kako su to do sada činili - ucenama, ponižavanjima, nepristojnim i uvredljivim ponudama i nerealnim zahtevima kroz diskriminaciju Srbije i favorizovanjem Kosova.

Poslanici SPS su čestitali na ovom velikom uspehu predsedniku Vučiću, Dačiću i Stefanoviću, a građanima Srbije poručio da mogu biti sigurni da će se borba za Srbiju "nastaviti još jače i energičnije, jer Srbiju vode ljudi koji vole svoju zemlju i kojima je Srbija na prvom mestu i iznad svega".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.