VUČIĆ O VELIKOJ POBEDI U DUBAIJU: Hvala svima koji su nas podržavali! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti!
Predsednik je pričao o glasanju u GS Interpola, Foto: Marina Lopicic

konferencija

VUČIĆ O VELIKOJ POBEDI U DUBAIJU: Hvala svima koji su nas podržavali! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti!

Predsednik je ponovio da Priština ni u 2. krugu glasanja nije dobila većinu

Objavljeno: 11:56h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz Predsedništva Srbije, povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola za članstvo Kosova.

Ponosan na veliku pobedu Srbije u Dubaiju, predsednik Aleksandar Vučić je na početku obraćanja ponovio da Priština ni u 2. krugu glasanja nije dobila većinu, te da većina zemalja uopšte nije ni glasala, što govori o raspoloženju u svetu.

- Srbija je osnažila svoju poziciju, ali ne smemo da budemo euforični. Ovo je uspeh jedne prkosne i ponosne zemlje koja svoju budućnost mora da zasniva na racionalnom pristupu, koja mora da teži kompromisu, ekonomskom napretku i koja nikoga ne sme da ponižava niti nipodaštava, ni Prištinu ni druge. Ponsan sam na borbu, što je jedna tako mala zemlja bez mnogo novca i moći u svetu uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i pokaže koliko je vredno čuvati svoju slobodu, integritet i nezavisnost - poručio je predsednik Vučić.

foto: Printscreen/Kurir tv

Predsednik Vučić se zahvalio građanima Srbije, ministrima Stefanoviću, Vulinu, Dačiću i premijerki Ani Brnabić.

- Čestitam našem narodu, čestitam Srbima ma gde da žive u regionu. Znam da su danas ponosni. Hteli su da nas sklone, unize, sruše, uspeli smo da svoju zemlju i svoj obraz sačuvamo. Srbiju nije lako uniziti ni pregaziti. Ma koliko da su mi se smejali ovi pametnjakovići ovde koji su govorili da je to izgubljeno, valjda su mislili na reme svoje vlasti kada smo samo sve gubili. Hvala građanima srbije koji su razumeli da se rezultato postižu ozbiljnim radom i odgovornim pristupom, a ne hvalisanjem. čestitam srbima, ma gde da žive u regionu, znam da su danas radosni. Mnogo velike sile su htele da nas sklone i unize, a mi smo sačuvali svoju zemlju i svoj obraz, ali sve što u budućnosti ne bi bio kompromis, već seirenje ili pravljenje problema, mi to ne želimo. Moramo da radimo više, da molimo Prištinu da ukine takse i poštuje norme CEFTA. Previše sam radostan, pa ne mogu da kažem sve što bih hteo. Posebno hvala i onima koji su nas potcenjivali - poručio je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da narod danas treba da se raduje.

U nastavku je šef dipomatije Ivica Dačić naveo da je današnja pobeda Srbije pokazatelj da se na silu i bez dogovora sa Srbijom ne može ništa.

foto: printscreen/kurirtv

- Na silu se ne može ništa, lepo sam im rekao nemojte da se prijavljujete da se ne brukate, doživećete debakl. Pa neka objasne svom narodu sada ovu sramotu. Nije im pomogao ni Kurc, preko koga su hteli u Interpol, tako su i prošli. Lepo sam i njemu rekao - ti si pametan čovek, što si na strani gubitnika? Možda će Vučić da zaboravi, ali ja neću. Moraće da objasne Srbima zašto su glasali za Kosovo u Interpolu - rekao je Dačić.

Predsednik Vučić je za kraj poručio u drugačijem tonu Albancima da ne dožive ovo kao debakl, već kao otrežnjenje i poruku da je rešenje u razgovoru i dogovoru sa Srbima.

foto: Printscreen/Kurir tv

- Bilo bi dobro kada bi albanski političari poslali poruku svom narodu da ne mrze Srbe, već da u nastavku moramo da sarađujemo. Da ukinu takse na robu iz Srbije, Ovo je prilika i da mnogi u Evropi shvate. Razumem Ivičin bes i gnev - nadovezao se šef srpske države.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.