NADAM SE DA KOSOVO NEĆE BITI DEO INTERPOLA: Vučić o platama, penzijama i albanskim provokacijama!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tv happy

O SVIM TEMAMA

NADAM SE DA KOSOVO NEĆE BITI DEO INTERPOLA: Vučić o platama, penzijama i albanskim provokacijama!

Predsednik se prvo osvrnuo na mere koje je tzv. Kosovo uvelo za srpsku robu i time prekršilo CEFTA sporazum

Objavljeno: 22:26h

Predsednik Srbije govori večeras u emisiji "Ćirilica" o aktuelnim temama koje privlače veliku pažnju kako na domaćoj tako i na svetskoj političkoj sceni...

Predsednik će govoriti o svim dešavanjima u Parizu, Vladimiru Putinu, načinu na koji je Hašim Tači uspeo da sedne iza lidera Rusije na ceremoniji, Angeli Merkel kao i Donaldu Trampu kao i platama, penzijama i ostavci.

22.13 Pokrali su 300 miliona evra

- Izvinjavam se divnim penzionerima, koji su morali da trpe moje mere, koje su rezultat njihovog lopovluka od 300 miliona evra - kazao je Vučić osvrćući se na trenutnu opoziciju, a prethodnu vlast.

21.51 O ekonomskim rezultatima

U Srbiji su male plate, kaže Vučić, ali je podsetio na značajan rast.

Predsednik je kazao da je 2012. godine prosečna plata u Srbiji bila 336 evra, a da je u avgustu ove godine bila 421 evro!

Kako se u decembru planira prosek plata od 445 evra, to je povećanje od 32 odsto za pet godina. Takođe je dodao da je minimalac 2012. godine bio 161 evro, a danas je 228 evra.

Dodao je da će SNS izdati knjigu sa 150 stvari koje je uradila ova stranka za vreme svoje vladavine.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: preentscreen, Printscreen happy

21.42 Poziv SNS fukncionerima: Nijednu lošu reč o medijima, važno je da budu slobodni!

- Za mene je važno da ljudi slobodno pišu i crtaju karikature, jer je Srbija slobodna zemlja - kazao je Vučić govoreći o stanju u medijima.

- Važno mi je da uputim javni poziv funkcionerima SNS, oni moraju da se razlikuju od Đilasa i Jeremića, pozivam ih da nigde ništa ne govore protiv medija, da im odgovaraju na pitanja na pristojan način - kazao je Vučić.

Trudiću se da ništa loše ne kažem o jednom mediju, pomoći ću da što bolje informišu javnost, bez obzira da li me podržavaju ili su protiv mene, izjavio je predsednik.

21.30 "Nadam se pozitivnom ishodu"

- Nisam optimista po prirodi, ali se nadam našoj pobedi - kazao je Vučić uoči glasanja za prijem Kosova u Interpol, dodajući da je zvao neke zvaničnike i molio ih da budu uzdržani ili da ne glasaju za ulazak.

- Ja ne mogu da tvrdim da će biti dobra odluka, ali se nadam da će biti. Nadam se da Kosovo neće biti deo Interpola, uradili smo sve da to sprečimo. Protiv sebe nismo imali Albance i Crnu Goru, imali smo najveće sile protiv sebe- kazao je on.

On se zahvalio Španiji, Surinamu, Kini, Argentini, Kipru, koji su se borili protiv Kosova u Interpolu "kao da su Srbi".

- Kako god da se završi, Srbija im to neće zaboraviti - kazao je on.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Printscreen/Tv happy

21.29 "Nisu uspeli da nam otmu struju na severu"

Predsednik je rekao da je molio Srbe da napuste kosovsku vojsku.

- Ja sam ih molio da napuste vojsku pošto će jednog dana da udare na svoj narod. Haradinaj je naučio šta treba da ponavlja. Dolazimo u situaciju da su pokušali da otmu Srbiji prisustvo na severu i prenosnu mrežu, samim tim i novac ali i struju Severu Kosova. Nisu uspeli to i bio sam mnogo srećan kada smo uspeli da pobedimo - rekao je Vučić.

21.26 "Na nama je da sačuvamo mir"

Predsednik se prvo osvrnuo na mere koje je tzv. Kosovo uvelo za srpsku robu i time prekršilo CEFTA sporazum.

- To je jedina stvar koju sam rekao Angeli Merkel u Parizu. Nikada ne kukam i ne žalim se na druge u regionu. Ona to ne razume, i ne može da razume - kazao je Vučić aludirajući na odluku Prištine da za 10 odsto poveća porez za robu koja dolazi iz centralne Srbije.

Predsednik je govorio i o Briselskom sporazumu i kompromisnom rešenju sa Albancima.

- Kako god hoćete Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisu. Potpisali smo Briselski sporazum, a oni nisu primenili nijednu tačku iz šest tačaka sporazuma. Oni to rade da bi se s jedne strane urušio dijalog, a pod brojem dva da nikada ne bismo došli do sporazumnog rešenja. Na nama je da kažemo da moramo da sačuvamo mir i stabilnost. Šta god da se desi biće katastrofa za sve nas, i za Srbe i za Albance - rekao je predsednik.

Ipak, predsednik kaže da je stalno pod pritiskom da nastavi dijalog, iako je javno u Briselu kazao da dok se te mere ne povuku, daljeg dijaloga nema.

- Negde imate granicu, koja znači da neko mora da poštuje pravila i norme koje je potpisao. Znao sam od početka da Albanci neće poštovati Briselski sporazum - zaključio je Vučić.

Vučić je na televiziji Hepi kazao da ne veruje da je međunarodna zajednica protiv odluka Prištine, ali da, kako je rekao, "veliki albanski junaci uspevaju da izdrže te pritiske".

"Zato što je nekome potrebno trvenje Srba i Albanaca, stalni, neko bi rekao latentni, a ja bih rekao da će se taj latentni sukob svakako u nekom tenututku pretvoriti u otvoren sukob. Samo zato to neko radi, i spolja i sa albanske strane", kazao je Vučić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.