ALBANAC SE PRETVARAO DA JE NOVINAR PA JE NAPAO SRBINA I UVRTAO MU RUKU: Skandal VEKA na SEDNICI U DUBAIJU
NEVIĐENA SRAMOTA NA SEDNICI U DUBAIJU, Foto: Printscreen

NE MOŽE BEZ INCIDENATA

ALBANAC SE PRETVARAO DA JE NOVINAR PA JE NAPAO SRBINA I UVRTAO MU RUKU: Skandal VEKA na SEDNICI U DUBAIJU

Prvi dan zasedanja GS međunarodne policijske organizacije obeležio je niz skandala koje su priredili predstavnici prištinske policije

Objavljeno:

Jedan član delegacije Prištine koji prati Generalnu skupštinu Interpola u Dubaiju napao je člana delegacije Srbije.

Ovo nije bio jedini incident jer je, kako Kurir saznaje, delegacija Prištine dobacivala predstavnicima MUP Srbije i upadljivo ih fotografisala mobilnim telefonima, kako u samoj sali tako i u vreme pauza u zasedanju.

Provocirali!

Član delegacije iz Prištine predstavio se kao novinar, prišao šefu srpskog Interpola Milanu Dimitrijeviću i napao ga.

- Uhvatio je Dimitrijevića za ruku i gurao ga. Non-stop su dolazili i fotografisali našu delegaciju - nezvanično je potvrđeno Kuriru iz Ministarstva unutrašnjih poslova:

- Delegacija Srbije je velika, bori se i nastavlja da lobira do dana glasanja, a to prištinskoj strani jako smeta.

Delegaciju Srbije u Dubaiju predvodi ministar Nebojša Stefanović, koji je ocenio neprincipijelnim ponašanje Generalnog sekretarijata Interpola, jer je prijem Kosova u ovu organizaciju stavljen na dnevni red iako se tome protivio veći broj članica.

- Nažalost, iako smo više puta upozoravali da je time ugroženo međunarodno pravo, ovakva odluka pokazuje da Korelova rezolucija, koju je usvojila Generalna skupština prethodne godine u Pekingu, ostaje samo mrtvo slovo na papiru - naglasio je Stefanović.

Upozorenja!

Ministar je istakao da su Generalni sekretarijat i jedan deo članica Interpola odlučili da njihovo stanovište bude iznad međunarodnog prava i iznad odluka koje je donela i sama Generalna skupština.

- Republika Srbija nastavlja da zajedno sa svojim partnerima, lobira i da radi na tome da odluka o eventualnom prijemu tzv. republike Kosovo ne prođe na samom glasanju u utorak. Ne predajemo se i borićemo se svim silama do kraja. Nadam se da ćemo, zajedno sa zemljama koje pomažu Srbiji, uspeti da pokažemo da glasanje za prijem takozvane države Kosovo u Interpol predstavlja potpunu politizaciju ove policijske organizacije, što je potpuno štetno ne samo za međunarodno pravo već i sve buduće policijske operacije - naglasio je Stefanović.

Generalna skupština Interpola počela je juče u Dubaiju i na njoj učestvuje gotovo 1.000 zvaničnih predstavnika iz 173 zemlje. O prijemu Kosova u Interpol glasaće se sutra.

Spremne poternice

DIKOVIĆ PRVI NA LISTI

Nekoliko pripadnika MUP Srbije koji su službovali na Kosovu izrazili su zabrinutost da neće moći da mrdnu iz zemlje jer bi Kosovo, u slučaju ulaska u Interpol, izdalo poternice za njima. Mediji spekulišu da je prvi na spisku za poternicu bivši načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, koji je u vreme rata na Kosovu komandovao 37. motorizovanom brigadom.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.