RAZBIO BIH NOS SVAKOME KO JE PROTIV SRBIJE! Francuski general koji je oslobodio Prokuplje poslao poruku Makronu
Emanuel Makron našao se na udaru Francuza, Foto: Printscreen

OŠTRA REAKCIJA

RAZBIO BIH NOS SVAKOME KO JE PROTIV SRBIJE! Francuski general koji je oslobodio Prokuplje poslao poruku Makronu

I dalje se ne stišava bura oko skandala u Parizu

Objavljeno: 16:31h

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, sa delegacijom, prisustvovao je ceremoniji obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata u Parizu.

Tom prilikom, Simonović je posetio Epon, i bio počasni gost u dvorcu Pjera Tranijea, čiji je pradeda, general Šarl Tranije, učestvovao u oslobođenju Prokuplja u Velikom ratu.

U razgovoru je, kako je naveo Simonović, uvideo koliko on srpski narod smatra velikim. “Naš francuski prijatelj bio je veoma razočaran zbog incidenta koji je napravio protokol Republike Francuske na ceremoniji, a s druge strane, iskazao je veliko poštovanje prema predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Čovek nije mogao da se smiri. Dok smo razgovarali, podigao je ruku, stegao pesnicu i kazao ”razbio bih nos svakome ko kaže nešto protiv Srbije“. Porazgovarali smo o svemu. A onda je usledilo i pismo, koje je njegov sin, Pjer Tranije, uputio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, i sa kojim se ja u potpunosti slažem”, kaže Simonović.

Aleksandar Simonović gost u dvorcu Pjera Tranijea
Aleksandar Simonović gost u dvorcu Pjera Tranijeafoto: Prokuplje.org

Potomak generala Tranijea je, između ostalog, otvoreno zamerio Makronu zbog sramote koju je učinio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.