SRBIJA JE ZBOG SIME SPASIĆA DOBILA NOVI ŠAMAR U UN OD BRITANIJE! London je poslao dramatičnu poruku Beogradu
Simo Spasić kao tačka razdora, Foto: Printscreen

SAD SU PRETERALI

SRBIJA JE ZBOG SIME SPASIĆA DOBILA NOVI ŠAMAR U UN OD BRITANIJE! London je poslao dramatičnu poruku Beogradu

Srpska vlada je organizovala protest ispred naše ambasade u Beogradu, što nije prihvatljiv način vođenja diplomatskih odnosa, rekla je Karen Pirs

Objavljeno:

Velika Britanija, tačnije njihova ambasadorka na Ist Riveru Karen Pirs optužila je na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Kosmetu srpsku vladu da stoji iza protesta ispred diplomatskog predstavništva njene zemlje u Beogradu!

Kao prenose "Novosti" posle sramne rezolucije o Srebrenici kojom su hteli da žigošu ceo srpski narod kao zločinački, Britanci su u sredu u Savetu bezbednosti UN imali još jedan ispad bez presedana.

Da bi "razjasnila" zbog čega nije bilo sednice SB UN u avgustu, kada je London bio predsedavajući, Pirsova je navela da su Srbiji nuđene četiri opcije u vezi s tim pitanjem, ali da su sve odbijene i da je potom jasno stavljeno do znanja da će se sastanak o Kosovu u Njujorku održati ukoliko se postigne napredak u procesu normalizacije, ali da napretka nije bilo, navodi ovaj list.

- Umesto toga, srpska vlada je organizovala protest ispred naše ambasade u Beogradu, što nije prihvatljiv način vođenja diplomatskih odnosa - rekla je Pirsova, obraćajući se ministru inostranih poslova Ivici Dačiću, koji je predstavljao Srbiju na sednici SB UN.

Ovakav stav može se podvesti pod zluradost Ostrvljana, jer i njihovi predstavnici u Beogradu dobro znaju da je jedini protest, početkom avgusta, ispred britanske ambasade, održan u organizaciji Udruženja kidnapovanih, nestalih i ubijenih na KiM na čelu sa Simom Spasićem, sa kojim naša vlada nemam nikakve veze, niti je učestvovala u pripremi protesta.

Podsetimo, predstavnici Udruženja su 3. avgusta ispred britanskog diplomatskog predstavništva u srpskoj prestonici postavili "zid plača" - panoe sa slikama ubijenih i nestalih vojnika i civila u južnoj srpskoj pokrajini u znak protesta što je London sklonio pitanje KiM sa dnevnog reda SB UN. Najpre su pokušali da plakate stave na ogradu ambasade, ali pošto i ona predstavlja teritoriju Britanije, "zid plača" je postavljen tik ispred nje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.