ČINJENICE GOVORE DA SE U SREBRENICI NIJE DESIO GENOCID: Brnabić tvrdi da je Srbija uradila sve što je bilo do nje
Brnabićeva je rekla da se u Srebrenici nije desio genocid, Foto: prentscreen

jasan stav

ČINJENICE GOVORE DA SE U SREBRENICI NIJE DESIO GENOCID: Brnabić tvrdi da je Srbija uradila sve što je bilo do nje

Premijerka je rekla da je odgovorno lice za taj užasan ratni zločin izručeno Hagu

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ono što se desilo u Srebrenici za Srbiju nije genocid i da ona taj stav "zasniva na činjenicama".

Brnabićeva je za DW, na insistiranje novinara da "prizna da se u Srebrenici desio genocid", poručila da za Srbiju ono što se desilo u Srebrenici nije genocid. - Odgovorno lice za taj užasan ratni zločin je izručeno Hagu i Srbija je uradila sve što je bilo do nje - rekla je Brnabić. Na konstataciju novinara Tima Sebastijana da ona nikada neće priznati "genocid u Srebrenici", da je to za nju "crvena linija koju neće preći", Brnabić je odgovorila da niko neće da "prekraja historiju".

- Vi posmatrate Srbiju kao da je ona neki izolovani sistem. Pogledajte kako zemlje u regionu tretiraju ratne zločince - ukazala je Brnabić. Voditelj je insistirao da premijerka Srbije kaže da je uslov za ulazak u EU priznanje Kosova, podsetivši je da je i sama rekla da želi saradnju Srba i Albanaca, kompromis i kulturološko prožimanje, na šta je Brnabićeva potvrdila da su to njene reči, a na njegovu primedbu da bi to moglo da traje i 20 godina, ona je uzvratila porukom "neka traje". - Gospodine, neka će trajati 20 godina, rješenje mora biti kompromis. I ako traje toliko, u redu ako EU hoće da čeka 20 godina, super, ako neće i to je u redu, mi reforme sprovodimo zbog naših građana - poručila je Brnabić.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.