MAKRONA ĆEMO DOČEKATI SA ZASTAVOM NEZAVISNE KORZIKE: Podmladak POKS uputio neobičan poziv!
Pokret obnove Kraljevine Srbije dao neobičan predlog, Foto: Printscreen

reagovanje

MAKRONA ĆEMO DOČEKATI SA ZASTAVOM NEZAVISNE KORZIKE: Podmladak POKS uputio neobičan poziv!

Predlažemo predsedniku da bude fer u odnosu na gest protokola iz Pariza i ukaže im jednako poštovanje povodom stogodišnjice od pobede u Prvom svetskom ratu

Objavljeno:

Srpska kraljevska omladina (SKO), podmladak Pokreta obnove Kraljevine Srbije poziva predsednika Srbije, da osim Francuskog predsednika Emanuela Makrona, pozove u posetu Srbiji u isto vreme i predstavnike separatističke organizacije Korzike, koja je nedavno pobedila na izborima na tom ostrvu, a koja već decenijama traži ocepljenje od Francuske.

Predlažemo predsedniku da bude fer u odnosu na gest protokola iz Pariza i ukaže im jednako poštovanje povodom stogodišnjice od pobede u Prvom svetskom ratu i istakne njihove zastave pored zastave domaćina.

Prisustvom Hašima Tačija, kao predstavnika tzv. države Kosovo i to u drugom redu na skupu u Parizu, odmah iza lidera sila pobednica, a mnogo ispred predstavnika Srbije, Francuska je pljunula u lice Srbima.

Kada se tome doda i da se zastava lažne države Kosovo danima vijorila pored zastava sila pobednica, pa i Srbije, uvreda i poniženje je još veće.

Zbog svega ovoga, podmladak POKS će, kada francuski predsednik bude dolazio u zvaničnu posetu Srbiji organizovati performans ispred Francuske ambasade u kojem će istaknuti srpsku, francusku i zastavu nezavisne Korzike. Iako je Korzika za Francuze daleko manje važna nego što je Kosovo za Srbe, pokušaćemo na ovaj način da objasnimo zvaničnicima Francuske kakvu nepravdu su učinili Srbima koji su im bili saveznici u oba svetska rata, priznanjem nezavisnosti Kosova i poniženjima kojima smo bili izloženi juče u Parizu.

Blagovremeno ćemo pozvati i građane Srbije da se prudruže ovom performansu i ponesu sa sobom slike svojih predaka koji su rame uz rame učestvovali sa Francuzima u ratu, probijanju Solunskog fronta i slamanju nemačkog i austrougarskog agresora. U isto vreme nudimo Hašimu Tačiju ili bilo kom drugom Albancu iz Albanije ili sa Kosova i Metohije, nagradu od 500 eura ako donese fotografiju nekog svog pretka koji je učestvovao u ratu na strani saveznika koji su u ratu pobedili.

Bonus video:

Espreso intervju - Aleksandar Šapić

(Espreso.co.rs/POKS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.