VUČIĆ O PUTINOVOJ POSETI SRBIJI: Očekujem da će biti najplodotvornija do sada!
Vučić je očekuje da će posta biti najplodotvornija, Foto: Fonet

odnos dveju zemalja

VUČIĆ O PUTINOVOJ POSETI SRBIJI: Očekujem da će biti najplodotvornija do sada!

On se ujedno zahvalio Rusiji i njenom predsedniku na podršci koju daju teritorijalnom integritetu Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će predstojeća poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti do sada najplodotvornija po broju i sadržini sporazuma, koje će zajednički potpisati.

On se ujedno zahvalio Rusiji i njenom predsedniku na podršci koju daju teritorijalnom integritetu Srbije i njenim naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za KiM.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom rekao da smo izuzetno zadovoljni razgovorom sa potpredsednikom ruske vlade Jurijem Borisovom o pripremi posete šefa ruske države Srbiji.

- Verujem da će njegova poseta do sada biti najplodonosnija i najplodotvornija u smislu i broja sporazuma i sadržine sporazuma, u različitim sferama društvenog života, koje ćemo zajednički da potpišemo - naglasio je Vučić.

Kako je rekao, za Srbiju su od izuzetnog značaja energetika, infrastrukturni projekti, kao i inovativna tehnologija, ali takođe i sve druge oblasti u kojima smo imali dobru saradnju, a u kojima možemo da napravimo pomake naviše

- Još jedanput da se zahvalim i ruskom predsedniku i vama na podršci koju pružate srpskom narodu i Srbiji i u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i što podražavate naše napore za postizanje kompromisnog rešenja, a ne rešenja koje bi nastalo kao rezultat pritisaka, ucena i jednostranih rešenja - istakao je Vučić.

Naglasio je još jednom da se sa velikom pažnjom i nestrpljenjem očekuje dolazak predsednika Rusije u Srbiju, uz uverenje da će to biti još jedan „beočug u lancu“ naših veoma, veoma dobrih odnosa, bliskih, iskrenih prijateljskih i da ćemo imati priliku da nivo odnosa Srbije i Rusije podignemo za još jednu stepenicu i na još jedan viši nivo.

Vučić je čestitao ruskom narodu i državi pobedu u Velikom ratu i ukazao da Srbi tu pobedu sa najvećim ponosom obeležavamo i pokazujemo pijetet prema našim žrtvama.

- Mislim da je Srbija po broju žrtava verovatno prva ili druga zemlja proporcionalno broju stanovnika i teritoriji koju je obuhvatala, na savezničkoj strani naravno, i zato nas sve što se dogodi ili negira ili na bilo koji način umanjuje žrtve našeg naroda, to posebno pogađa - rekao je predsednik Srbije.

„Zato želim“, naglasio je predsednik Srbije, „da se zahvalim na poštovanju koje ste ukazali srpskim žrtvama, a srpski narod i građani Srbije to i te kako umeju da cene“.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.