POSLE IZLASKA IZ GRAĐANSKOG BLOKA SLEDI NOVA KOALICIJA: Zeleni se pridružuju Savezu za Srbiju!
Bulatović je rekao da se uskoro pridružuju Savezu za Srbiju, Foto: Espreso

politički potez

POSLE IZLASKA IZ GRAĐANSKOG BLOKA SLEDI NOVA KOALICIJA: Zeleni se pridružuju Savezu za Srbiju!

Za izlazak iz Građanskog bloka odlučili su se kada se desio sukob na poslednjoj održanoj sednici GB381 i, kako kaže "dalje se više nije moglo zajedno"

Objavljeno: 13.11.2018. 16:16h
  • 46

ZEP Zeleni napustila je Građanski blok 381 zbog sukoba sa jednom od članica tog bloka, i uskoro se pridružuje Savezu za Srbiju.

Prema rečima predsednika ove partije Dejana Bulatovića, za izlazak iz Građanskog bloka odlučili su se kada se desio sukob na poslednjoj održanoj sednici GB381 i, kako kaže "dalje se više nije moglo zajedno".

- Izlaskom ZEP - Zeleni iz GB 381 i mojom neopozivom ostavkom na mesto potpredsednika tog bloka se sva prica oko GB 381 završava, jer ne želim, da na bilo koji način učestvujem razaranju opozicije - rekao je Bulatović. 

 

Prema njegovim rečima, neformalne razgovore sa Savezom za Srbiju otpočeli su nakon nekoliko sednica Predsedništva stranke na kojima su doneli odluku o započinjanju razgovora oko ulaska u Savez za Srbiji. 

 

- Uskoro se očekuje naš zvaničan ulazak u ovaj opozicioni savez. Ulaskom u Savez sa Srbiju, programski ciljevi ZEP - Zeleni biće realno ostvarljivi, jer bi imali snažnu podršku stranaka koje su članice Saveza. Svakako, ZEP - Zeleni daju na ovaj način svoj doprinos ujedinjavanju opozicije, jer samo na takav način će biti moguće se suprostaviti aktuelnom režimu - rekao je Bulatović.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media