VUČIĆ IZ PARIZA OTKRIVA ŠTA MU JE REKAO TRAMP PRED 25 DRŽAVNIKA: Tiče se srpskog naroda!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

UGLED SRBIJE RASTE U SVETU

VUČIĆ IZ PARIZA OTKRIVA ŠTA MU JE REKAO TRAMP PRED 25 DRŽAVNIKA: Tiče se srpskog naroda!

Kaže da Merkelova želi da pomogne, te da joj se on zahvalio na pomoći u investicijama

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, posle susreta sa nizom svetskih lidera u Parizu, da se Srbija i njen ugled u svetu ponovo podižu i da će to biti njegov cilj i posao i u budućnosti.

Vučić je srpskim novinarima preneo da je kancelarka Anglea Merkel pre svečanosti obeležavanja 100 godina od završetka Velikog rata, imala susret samo sa njim i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom. "Nekoliko minuta pre svetkovine, Merkelova je želela da razgovara sa nama i razgovarali smo gotovo 40 minuta. Pričali smo o regionalnim pitanjima, bilateralnim odnosima, dijalogu i regionu u širem kontekstu", rekao je Vučić i preneo da je uveren da će Nemačka sigurno reagovati na neprihvatljivo rušenje sporazuma CEFTA od strane Prištine, dizanjem taksi na robu iz Srbije. Kaže da Merkelova želi da pomogne, te da joj se on zahvalio na pomoći u investicijama.

Podsetio je na pozicije sa kojih polaze Nemačka i Srbija kada je reč o KiM, ali ističe da je saglasnost Nemačke važna za mnoge stvari, pre svega kada je reč o putu ka EU i pozicioniranju Srbije u svetu. "Važno je da za sve ono što radimo da pokušamo da dobijemo saglasnost Nemačke jer bez Nemačke teško da možete da očekujete bilo kakav napredak ka EU ali i kad je reč o pozicioniranju Srbije u savremenom svetu", rekao je o sastanku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Sa Putinom je, kaže, govorio kratko, a sinoć malo duže sa Lavrovim. "Očekujemo ga sredinom januara, poseta se priprema", dodao je Vučić, rekavši da misli da tokom njegove posete može da bude potpisano 10 važnih sporazuma, mzozda čak i 15.

Razgovarao je i sa Borsovim. U dva navrata razgovarao je sa Trampom nakratko. "Rekao je da su Srbi veliki narod i da ja predstavljam veliki narod. Ponosan sam jer je on, pored Putina, najveća zvezda. Ovo je rekao pred 25 ljudi", rekao je Vučić. Dva puta je razgovarao i sa Emanuelom Makronom, domaćinom svečnaosti, kojeg očekuje za dvadesetak danas u Srbiji.

Bonus video

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević u poseti Espresu

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.