SRELI SE VUČIĆ I MERKELOVA U PARIZU: Želim da vam pomognem!
Razgovarali o Kosovu, Foto: Predsedništvo Srbije

SASTALI SE

SRELI SE VUČIĆ I MERKELOVA U PARIZU: Želim da vam pomognem!

Vučić i Merkelova sastali su se uoči svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata u Parizu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros u Parizu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koju je obavestio o toku dijaloga Beograda i Prištine, ali i o poslednjem potezu prištinskih vlasti, koje su protivno sporazumima, uvele porez od 10 odsto na robu iz Srbije i BiH, saznaje Blic.

Merkelova je poručila da želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

foto: Reuters

Vučić i Merkelova sastali su se uoči svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata u Parizu i to, kako je Blic, već pisao na inicijativu nemačke kancelarke. Razgovor je trajao oko sat vremena.

Predsednik Vučić obavestio je kancelarku Merkel o toku u dijaloga sa Pristinom, kao i poslednjim potezima povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH. On je istakao da ne ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i time narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

foto: Reuters

Oni su razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i Evropskim integracijama Srbije.

Vučić je kancelarku Merkel obavestio o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji i zahvalio na sve većem broju nemačkih investicija u Srbije budući da nemačke kompanije danas zaposljavaju vise od 52.000 ljudi u Srbiji.

Merkel je, s druge strane, pozdravila ekonomske rezultate i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Bonus video

HELIKOPTERI NADLECU PEŠTER

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.