Bidža napada Vladu zbog rešenja Ministarstva poljoprivrede! (FOTO)

svoj na svoga

Bidža napada Vladu zbog rešenja Ministarstva poljoprivrede! (FOTO)

Naprednjaci su organizovali protest i potpisivanje peticije u centru grada protiv izgradnje "autoklave za tretman medicinskog otpada" zemunskog Visana
Objavljeno:

Član Glavnog odbora SNS Dobrivoje Budimirović - Bidža i svilajnački SNS najavili su danas podršku tužbi protiv rešenja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije kojim se odobrava realizacija projekta "autoklava za tretman medicinskog otpada" zemunskog Visana. Naprednjaci su organizovali protest i potpisivanje peticije u centru grada protiv izgradnje tog postrojenja, a oko stotinka građana je prisustvovalo tom događaju. U Visanu veruju da protest nema veze sa zaštitom životne sredine i ekologijom, odnosno da se SNS sa protestima i peticijom suprotstavlja odlukama sopstvene Vlade Srbije.

- Peticiju građana ćemo predati Ministarstvu poljoprivrede, Opštini Svilajnac i ostalim nadležnim službama. O pokretanju upravnog spora protiv rešenja ministarstva o davanju saglasnosti na ovaj projekat narednih dana odlučiće saveti za zdravstvo i poljoprivredu SNS u saradnji sa Ekološkim pokretom. Tužbu su najavili Ekolozi, a SNS ne može da partija da se bavi time, ali najverovatnije narednih nedelja daćemo podršku, kaže predsednik svilajnačkih Naprednjaka I član GO te stranke Branislav Marinković, koji je pojasnio da ,,samo postrojenje nije problematično, ali da je reč o lokaciji objekta, kao i da ceo slučaj sa davanje pozitivnog rešenjem ima političke konotacije”.
Espreso
Inače, postrojenje za sterilisanje medicinskog otpada, poput špriceva i gaza, nalazi se na lokaciji bivšeg poligona Vojske Srbije, koju je opština kupila pre šest godina upravo za projekte iz komunalne delatnost, što su podržali i sadašnji lideri SNS. Visanov pogon na toj lokaciji već proizvodi mamce za glodare, a tu je i reciklažno dvorište lokalnog komunalnog preduzeća.
Espreso
- Posedujemo sve neophodne dozvole i saglasnosti za realizaciju projekta koji je po svim važećim domaćim i evropskim standardima. Ministarsvo poljoprivrede je projekat proglasilo od strateške važnosti za Srbiju. Ispunili smo 101 odsto zakonskih zahteva. Bolime što sam u dva navrata predseniku SNS Marinkoviću, odnosno partiji koja je podržala Ekološki pokret, odneo sva dokumenta i lično sve objasnio. Međutim, na sajtu SNS stoje neistine, da ne kažem laži, o projektu Visana. Verujem da ovaj protest nema veze sa zaštitom životne sredine I ekologijom, verovatno ima veza na nečim drugim, ali ja ne želim da upuštam u to, objasnio je vlasnik Visana prof dr Predrag Ćurčić. Projekat je vredan 700 hiljada evra i mogao bi da uposli do 20 radnika na automatizovanim mašinama. Reč je o postrojenju za sterilisanje medicinskog otpada koje sada završava u kantama i na deponijama. navodi se u obaveštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.