VUČIĆ PORUČIO IZ BRISELA: Nema dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke!
Aleksandar Vučić, Federika Mogerini i Hašim Tač, Foto: Stefan Kojić

dodatni porez

VUČIĆ PORUČIO IZ BRISELA: Nema dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke!

On je rekao da će odluka Prištine o dodatnom porezu od 10 odsto na robu iz Srbije ostati na snazi

Objavljeno: 22:01h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, posle dijaloga sa Prištinom, da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protvpravne odluke.

- Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku protivpravne odluke - rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da će odluka Prištine o dodatnom porezu od 10 odsto na robu iz Srbije ostati na snazi, da se u Evropi nisu mnogo zbog toga uzbudili, a takođe je upozorio da Evropljani nameravaju da izbace Srbiju energetske mreže za sever Kosova.

- Građanima Srbije želim da kažem da su teški dani u političkom smislu pred našom zemljom. Prethodnih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su protivpravno CEFTA sporazumu povećali porez za robu iz Srbije. Niko se nije iz Evrope naročito uzbudio, osim saopštenja Mogerini - rekao je on.

Upozorio je i na nameru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema severu, što je suprotno Briselskom sporazumu i sporazumu koji imamo sa NATO.

- Ono što se sutra dešava je treća stvar - Evropljani pokušavaju da nas izbace iz energetske mreže za sever Kosova, protivpravno. U nacrtu, predlogu energetskog spora bilo je jasno da mora da se forimara ZSO a ona dve mešovite kompanije na severu koje bi bile prenosnik do albanskog operatera. Pošto nije formirana ZSO, krivicom Prištine, oni to sada nama hoće da otmu, da nam otmu pravo na struju, da izgubimo dalekovode ka Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori - rekao je Vučić.

Kako je rekao, protiv nas su se izjasnili Nemačka, Francuska, Italija, Švajcarska, Belgija, Luksmeburg, Hrvatska, Holandija ...

Za nas su Španija, Slovačka, BiH.

- Borimo se koliko možemo, ali šanse su male - zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.