PREVARA VEKA? Poslanica tvrdi da je upisana u birački spisak GDE NE ŽIVI GODINAMA, Ministarstvo ima spreman odgovor
Marinika Tepić je ove informacije iznela i na Tviteru, Foto: Natalija Atanacković, Espreso

šta je istina?

PREVARA VEKA? Poslanica tvrdi da je upisana u birački spisak GDE NE ŽIVI GODINAMA, Ministarstvo ima spreman odgovor

Iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kažu da od 2010. godine ništa nije menjano

Objavljeno:

Poslanica Marinika Tepić požalila se na Tviteru da je upisana u birački spisak u koji se nikad nije upisala, kao i da joj je određeno i biračko mesto gde treba da glasa.

Tepićeva tvrdi da je kada joj je javljeno da je na jednom biračkom mestu u Pančevu upisana u birački spisak, otišla na zvanični sajt Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, i pokrenula proveru da li je to tačno, i da li je upisana u taj posebni manjinski birački spisak, pošto je to uslov da bi uopšte mogla da glasa na izborima za Savete nacionalnih manjina.

- Ne samo da sam upisana, nego mi je određeno i biračko mesto gde treba da glasam. A ja se nikada nisam prijavila u pančevačku upravu ličnim zahtevom i potpisom da budem u njega upisana, kakva je zakonska procedura. Da ne govorim o tome da već skoro godinu dana ni ne živim na adresi na osnovu koje su "mi" odredili biračko mesto gde glasam, još gore, ni ne živim u tom gradu - rekla nam je Tepićeva.

Ona je sve ovo okarakterisala kao opsesivnost i pohlepu u pokoravanju svakog glasa.

- Ta opsesivnost i pohlepa u pokoravanju svakog glasa, svakog birača, na svakom nivou, u svim oblastima, od političkih izbora, do izbora za komoru medicinskih sestara, evo i saveta nac. manjina - pokazuje apsolutnu obolelost i poludelost od moći ove Vučićeve klike. Ovde je cilj jasan: stavljanje pod kontrolu i manjinske medije, pošto su njihovi osnivači upravo ovi nacionalni saveti za koje se glasalo u nedelju, ali i kadrovanja u obrazovanju i ustanovama kulture nacionalnih manjina, za šta su ovi takođe nadležni. Ali doći će kraj i ovoj vlasti, i odgovaraće. Nikom nije gorela do zore - rekla je Tepićeva.

Potražili smo odgovor od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, i pitali kako je moguće da je poslanica Marinika Tepić upisana u birački spisak u gradu u kojem ne živi skoro godinu dana, ko je upisao i o čemu se zapravo radi, i oni su njene tvrdnje demantovali.

- Poštovana gospođo Tepić, prema našim podacima vi ste upisani u PBS kao pripadnik rumunske nacionalne manjine 18. 02. 2010. godine u 14. 51 u GU Pančevo pod drugim (ranijim) prezimenom i nikakve intervencije nisu vršene od tada do dana današnjeg - rekli su nam iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Bonus video:

Dragan Marković Palma za Espreso o svim temama

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.