ALEKSANDAR O ALEKSANDRU: Oslobodio je KOSOVO, ujedinio CRKVU, država je jača od DUŠANOVOG CARSTVA, zaslužio je sve
Aleksandar Karađorđević o ideji predsedbika Vučića da se podigne spomenik njegovom dedi, Foto: Dragan Udovičić, Marina Lopičić, Wikipedia

KARAĐORĐEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO

ALEKSANDAR O ALEKSANDRU: Oslobodio je KOSOVO, ujedinio CRKVU, država je jača od DUŠANOVOG CARSTVA, zaslužio je sve

Mislim da je bilo krajnje vreme da njegov spomenik bude podignut, poručuje prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

Objavljeno: 06.11.2018. 15:31h
Darko Zlojutro
Darko Zlojutro
Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika
  • 46

Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević ekskluzivno za Espreso govori o ideji da njegov deda, viteški kralj Aleksandar Karađorđević, konačno dobije spomenik u Beogradu.

Srbija i Srbi su se, prema rečima Vuka Draškovića, mnogo ogrešili o Aleksandra. Ponovio je to Vuk Drašković u intervjuu za Espreso, a prema njegovim rečima, "jedina šansa da okajemo grehe jeste podizanje spomenika Aleksandru".

Ako je sudeći po najavama vlasti u Beogradu, Srbija je na dobrom putu da okaje grehe prema karađorđevićima i kralju Aleksandru.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je podizanje spomenika kralju Aleksandru Karađoređeviću, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je mesto na kom će da stoji - između dva dvora, preko puta spomenika caru Nikolaju Romanovu.

Prestolonaslednik Srbije i unuk viteškog kralja, po kome on i nosi ime, Aleksandar II Karađorđević za naš portal ekskluzivno govori o ovoj ideji i čuvenom okajanju grehova.

Prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom
Prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom foto: Fonet

- Veoma mi je drago i ponosan sam na to što će moj deda kralj Aleksandar konačno dobiti spomenik u Beogradu, a veoma mi se dopada i predlog predsednika Vučića da spomenik bude podignut upravo na prostoru između dva dvora u centru grada - rekao nam je prestolonaslednik i dodao:

- Kralj Aleksandar je oslobodio Kosovo i Metohiju i povratio Vardarsku Makedoniju pod okrilje Srbije posle viševekovnog ropstva. Ujedinio je sve Srbe u jednu državu. Stvorio jedinstvenu Srpsku pravoslavnu crkvu. Teritorija njegove države bila je veća od Dušanovog carstva. Mislim da je bilo krajnje vreme da njegov spomenik bude podignut, a ja sam više nego srećan zbog toga - zaključuje prestolonaslednik.

Bonus video:

Espreso intervju Dragan Marković Palma


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media