VLASTI U BEOGRADU SU ZNALE GDE SE KRIJE MLADIĆ, ALI NISU HTELI DA GA UHAPSE! Otkrivena NAJVEĆA TAJNA Srbije
Ratko Mladić u sudnici haškog tribunala, Foto: Profimedia

ISPLIVALA ISTINA

VLASTI U BEOGRADU SU ZNALE GDE SE KRIJE MLADIĆ, ALI NISU HTELI DA GA UHAPSE! Otkrivena NAJVEĆA TAJNA Srbije

Toliko godina se krio. Kako i gde - porodica nije znala, mnogi su pretpostavljali da rukovodstvo zemlje zna, ali da nije htelo da ga uhapsi, kaže Jelena Guskova

Objavljeno:

Knjigu "General Mladić: poslednja bitka. Uspomene, intervju, dokumenti" napisao je predsednik Komiteta i zamenik predsednika ruske Komunističke partije Pavel Dorohin a prevela je rukovodilac Centra za izučavanje savremene balkanske krize Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka i članica Senata Republike Srpske Jelena Guskova.

Guskova je nedavno boravila u Ruskom domu, koji se nalazi u Beogradu, a na sajtu doma je objavljeno da će promocija knjige biti održana u novembru.

Inače, knjiga obiluje intervjuima ali i izveštajima i svedočenjima o Mladiću a autor je rekao da sadrži i informacije gde se krio od onih koji su tražili po Srbiji ali i zvanične izveštaje Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

Guskova je ispričala da knjiga sadrži i detalje Mladićevog boravka u Rusiji 1994. godine, tokom koga je od ruskog Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane tražio pomoć za našu vojsku.

Pominje se i odlazak Mladića u Ženevu "kada su pokušali da ga ubede da se suprotstavi rukovodstvu Republike Srpske" ali je general odbio da potpiše takve dokumente.

Jedan deo knjige "Reći ću vam kako sam uhapšen" napisala je sama Guskova a radi se o svedočenju samog generala tokom njene posete u Hagu 2017. godine.

"Najvažnije je to što smo uspeli da zabeležimo to sećanje, jer je to bila velika tajna. Toliko godina se krio. Kako i gde - porodica nije znala, mnogi su pretpostavljali da rukovodstvo zemlje zna, ali da nije htelo da ga uhapsi", istakla je Guskova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.