U TURSKOJ JE NA MOJ ZAHTEV SKINUTA ZASTAVA KOSOVA! Vučić otkrio šta je tražio od Erdogana u Istanbulu
Aleksandar Vučić gost Redžepa Tajipa Erdogana, Foto: prentscreen

NOVI DETALJI

U TURSKOJ JE NA MOJ ZAHTEV SKINUTA ZASTAVA KOSOVA! Vučić otkrio šta je tražio od Erdogana u Istanbulu

Stajao sam od njih udaljen nekih sedam metara. Tražio sam da se skine zastava Kosova i to je učinjeno, rekao je predsednik Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je da se složi sa sintagmom da je dijalog Beograda i Prištine "klinički mrtav", i ističe da je neophodno da se razgovara, ali i da se mora znati o čemu, te ukazao da je u Istanbulu tražio da na svečanosti ne bude kosovska zastava, što je uslišeno od organizatora.

Vučić je, u obraćanju novinarima posle sastanka sa Srbima sa KiM, preneo da je juče video predstavnike privremenih vlasti u Prištini, Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija.

„Stajao sam od njih udaljen nekih sedam metara. Tražio sam da se skine zastava Kosova i to je učinjeno”, kazao je on dodajuću da nije razgovarao sa njima.

Izrazio je nadu da će razgovora sa Prištinom biti, jer mora da ih bude.

„Svaki razgovor je bolji od sukoba. Za razgovor je, međutim, potrebno najmanje dvoje. Nemam ništa protiv da bude i troje. Ali da bi razgovarali moramo da znamo o čemu“, ukazao je on.

Vučić je rekao da Srbija nije promenila poziciju ni za jotu.

"Ona je bila i ostala kompronisma, racionalna i realna. I danas kažem da ne možemo svi sve da dobijemo, jer bi to zančilo da smo svi sve izugbili. Najbolje je da svi izgubimo nešto, jer to može da bude jedina pobednička formula, a sve drugo je katastrofa za sve nas", upozorio je on.

Rekao je da vidi da neki ubrzavaju proces oko kosovske vojske.

"Pratili smo šta rade na vežbama, ko im je zamišljeni neprijatelj. Na kojim vežbama su naročito insistirali. Pratili smo i šta je radila Hrvatska. Uskoro će BiH imati vojnu vežbu, dan ili dva pre nas. Tako se izgleda pogodilo. Ja znam šta imamo da slavimo mi i šta radimo, ali ne znam šta neki od njih rade, jer nisu bili pobednici u Prvom svetskom ratu“, kazao je Vučić.

On je istakao da Srbija slavi, vojnom vežbom, pobedu junačke srpske države u Prvom svetskom ratu.

„Razmislili smo da li ćemo to učiniti paradom ili vojnom vežbom i izabrali ono što ima racionalnih elemenata. Ssta su slavili ovi drugi, ne znam. Većina njih je bila na drugoj strani, kao i u Drugom svetskom ratu“, rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.