NISAM RADOSTAN ŠTO MERKELOVA ODLAZI: Vučić podržao nemačku kancelarku bila ona na vlasti ili ne
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Istanbulu da nije radostan što nemačka kancelarka Angela Merkel posle 2021. neće nastaviti da se bavi politikom, Foto: Vlada Srbije

POHVALA PREDSEDNIKA

NISAM RADOSTAN ŠTO MERKELOVA ODLAZI: Vučić podržao nemačku kancelarku bila ona na vlasti ili ne

Aleksandar Vučić je podvukao da nije radostan zbog najavljenog povlačenja Merkel iz politike...

Objavljeno: 21:27h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Istanbulu da nije radostan što nemačka kancelarka Angela Merkel posle 2021. neće nastaviti da se bavi politikom.

"Moram da se borim za Srbiju, ali moram i da kažem jednu ličnu stvar. Merkel je jedna izuzetno moralna osoba. Ne moram uvek s njom da se usaglasim u svemu, ali nisam radostan što ona neće posle 2021. da nastavi da se bavi politikom", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li bi najava povlačenja kancelarke mogla da utiče na poziciju Nemačke u rešavanju pitanja KiM.

On je podvukao da nije radostan zbog najavljenog povlačenja Merkel iz politike, jer misli da će se retko naići na ljude koji su tako i toliko posvećeni, koji drže do svoje reči, kao što je to Merkelova.

"Ja sam neko ko je izuzetno poštuje i to ću nastaviti da radim, bila ona na vlasti ili ne bila", naglasio je Vučić.

Bez Srbije nema rešenja za KiM

Bez učešća Srbije ne može da se reši pitanje Kosova i Metohije, niti bilo koji problem koji se tiče Srbije, istakao je Aleksandar Vučić. Vučić je, na pitanje da li ima saznanja da bi "velika četvorka" - predsednici Rusije, SAD, Nemačke I Francuske - na sastanku u Parizu mogli da razgovaraju i o Kosovu I Metohiji, kazao da ne zna ništa o tome.

"Mislim da se razmišlja kako i na koji način da mi razgovaramo sa Hašimom Tačijem i u čijem prisustvu u Parizu...a, da će velike sile da sednu i reše to pitanje... niti to tako ide, niti je moguće. Bez učešća Srbije niko ne može da reši nijedan problem. Svi mogu da pomognu, neki da odmognu, ali, bez učešća i volje Srbije nema ništa od toga", poručio je on.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.