VUČE, ILI STANI UZ VUČIĆA ILI ĆUTI! Zorana Mihajlović isprozivala Jeremića zbog Kosova
Zorana Mihajlović reagovala na izjave Vuka Jeremića, Foto: Beta

ČUDAN PREDLOG MINISTARKE

VUČE, ILI STANI UZ VUČIĆA ILI ĆUTI! Zorana Mihajlović isprozivala Jeremića zbog Kosova

Od njega nikada neće biti veliki državnik niti političar, rekla je Mihajlovićeva za Jeremića

Objavljeno: 14:00h

Vuku Jeremiću bi bolje bilo da, oko važnih državnih pitanja, stane uz predsednika Srbije i svoju zemlju, umesto što nastavlja sa neodgovornom politikom koja nam ništa dobro nije donela i čije greške danas ispravljamo. Ali, on to ne shvata i zato od njega nikada neće biti veliki državnik niti političar, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona je, komentarišući izjavu Jeremića da se nikada intenzivnije nije pregovaralo o razgraničenju sa Kosovom, istakla da je Vuk Jeremić poslednja osoba koja bi trebalo da komentariše rešavanje pitanja Kosova i Metohije, jer je svojom plitkom politikom načinio nemerljivu štetu Srbiji.

„U vreme kada je bio u poziciji da se bori za interese svoje zemlje, Jeremić je Srbiju udaljio od Kosova, prebacivši rešavanje ovog pitanja sa Ujedinjenih nacija na Evropsku uniju i podnoseći inicijativu Međunarodnom sudu pravde kojom je i sam stavio pečat na tzv. nezavisnost južne srpske pokrajine. Danas umesto da uvidi svoje greške i pokuša da popravi štetu koju je učinio Srbiji, on bi da nas svađa sa svetom, opstruišući pronalaženje rešenja“, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade dodala je i da, dok ceo svet podržava napore Srbije da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju, Jeremić čini sve da oslabi poziciju države u tom procesu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.