SERŽ JE NAJOBIČNIJI MAJMUN, POLUPAĆU MU NOS! Šešelj kao nikada do sada ZAPRETIO Bramercu!
Vojislav Šešelj reagovao na izjave Serža Bramerca, Foto: Beta/Milan Obradović

NIJE BIRAO REČI

SERŽ JE NAJOBIČNIJI MAJMUN, POLUPAĆU MU NOS! Šešelj kao nikada do sada ZAPRETIO Bramercu!

Lider radikala, takođe, kaže da optuženi članovi te stranke nemaju zbog čega da se sekiraju

Objavljeno: 29.10.2018. 11:18h
  • 59

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc ne odustaje od zahteva da radikalima bude suđeno u Hagu, dok mu lider SRS uzvraća da nema pojma o pravu.

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da će članovi Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta i Petar Jojić morati da se pojave pred sudom zbog optužbi za nepoštovanje Tribunala u Hagu, kao i da o tome nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima. Međutim, lider SRS kaže da haški tužilac nema pojma.

 

Bramerc je objasnio da se čeka odluka po žalbi nezavisne tužiteljke protiv odluke Mehanizma da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu.

foto: Profimedia

- Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi s navodnim zločinima koje su počinili. Ja mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu, i da je je situacija kao pre dve godine, kad je Tribunal još funkcionisao, nema sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu - rekao je Bramerc.

Lider radikala kaže da optuženi članovi te stranke nemaju zbog čega da se sekiraju, jer od Bramerca više ništa ne zavisi.

- Bramerc lupa gluposti, jer od njega više ništa ne zavisi. Postupak je sada po njegovoj žalbi na ovom rezidualnom mehanizmu i ja očekujem da će oni potvrditi odluku da suđenje bude u Beogradu. Onda će se Vjerica Radeta i

Petar Jojić odazvati, a ja ću im biti pravni savetnik - obećava Šešelj i dodaje:

 

- Serž Bramerc je jedan majmun najobičniji, nema pojma o pravu i ako ga negde sretnem, ima nos da mu polomim.

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svedoka u postupku koji je pred Tribunalom vođen protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Bonus video:

Espreso intervju - Vuk Jeremić

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media