MAJO, NEĆEŠ MI MERITI PATRIOTSKA ZRNCA! Mihajlovićeva osula paljbu po Gojkovićevoj, leti perje na sve strane
Gojkovićeva i Mihajlovićeva opasno zaratile, Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

NOVI SUKOB

MAJO, NEĆEŠ MI MERITI PATRIOTSKA ZRNCA! Mihajlovićeva osula paljbu po Gojkovićevoj, leti perje na sve strane

Sačekaću vreme kada budemo u stranci, sigurno će biti trenutaka kada ćemo o tome pričati, rekla je Mihajlovićeva

Objavljeno: 10:08h

Niko ne može bilo kom članu Vlade meriti “patriotska zrnca”, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović odgovarajući na nedavne kritike Maje Gojković.

Predsednica Skupštine Srbije je istakla da je vicepremijerka trebalo da reaguje na izjavu američkog ambasadora da vlada Kosova nije "takozvana" jer je Kosovo nezavisna država.

Upitana da li su je uvredile reči predsednice parlamenta i članice Predsedništva SNS, koja je između ostalog rekla da je Mihajlović tog dana pored ambasadora stajala kao "ikebana”, Mihajlović kaže da joj nije prijatno kada joj neko kaže da je nešto loše uradila za svoju državu. “Sačekaću vreme kada budemo u stranci, sigurno će biti trenutaka kada ćemo o tome pričati. Ne može da vam bude prijatno da vam neko kaže da ste nešto loše uradili za svoju državu, a vi radite u Vladi Srbije i radite sve za svoju državu”, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi posle potpisivanja ugovora za rekosntrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin.

Navela je da i Maja Gojković zna da predsednik Vučić i svi ministri uključujući i nju ne priznaju nezavisnost Kosova. “Stojim uz predsednika u traženju neću da kažem kompromisnog, nego ću reći održivog rešenja za Kosovo kako bismo imali mir i kako bismo se razvijali u budućnosti. Poptuno sam sigurna da to gospođa Gojković vrlo dobro zna”, kaže Mihajlović. Njena poruka je da bi svi, ako već kritikiju i govore o Kosovu, trebalo da se okrenu onima koji su nas doveli u tu situaciju sa Kosovom 2008. i onda kada je odlučivanje o Kosovu prebačeno iz UN na EU. “To su neke političke partije i neki pojedinci, od Jeremića do drugih, koji su bili bliski upravo sa članicom Predsedništva”, navela je Mihajlović. Kaže da bi imala “mnogo toga da kaže”, ali da ne misli da je to važno niti mislim da su ona i Gojković bitne u celoj ovoj priči. Mihajlović je dodala da je Gojković kritike izrekla na Svetu Petku, na dan slave SNS i da je to razlog zašto tada nije ništa odgovorila. “Smatram da nije u redu da na bilo koji način u takvom jednom danu odgovaram bilo kome vezano za sopstvenu stranku”, poručila je Mihajlović. Dodala je da članovi SNS treba da se drže i budu složni ma šta jedni o drugima mislili. “Jer, mi smo stranka koja je najjača, samim tim najodgovornija stranka i ono što radimo i izgovaramo neki ljudi slušaju”, zaključila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.