ESPRESO NA SAJMU MEDIJA: Sanda Rašković Ivić o opoziciji, SSZ i Skupštini (VIDEO)
Sanda Rašković Ivić, Foto: Espreso.co.rs

sajam medija

ESPRESO NA SAJMU MEDIJA: Sanda Rašković Ivić o opoziciji, SSZ i Skupštini (VIDEO)

Live prenos počinje u 16h, i možete ga pratiti na našem sajtu, YT i FB

Objavljeno: 18:09h

Kao poslednji gost za današnji dan na Sajmu medija, za portal Espreso.co.rs govorila je poslanica Sanda Rašković Ivić.

Dr Sanda Rašković Ivić je srpska političarka, psihijatar i psihoterapeut, bivša predsednica Demokratske stranke Srbije. Bila je komesarka za izbeglice, predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i narodna poslanica u Skupštini Srbije.

Sanda Rašković Ivić
Sanda Rašković Ivić foto: Espreso.co.rs

Sanda Rašković Ivić se prvo osvrnula na to da postoji veliki problem sa nesrazmernim brojem žena preduzetnica u odnosu na muškarce.

Taj problem se može rešiti samo uz pomoć države. Nama ženama nisu Bogom data prava koje imamo, moramo da se borimo za njih. Borba za žensku ravnopravnost je jedna od tačaka koja je nama najbitnija. Žene su kod nas izlužene privatnom i javnom nasilju. One u Srbiji rade statistički 4 sata više od muškaraca za istu platu.

foto: Espreso

Narodna stranka čiji je lider Sanda Rašković Ivić jedna je od stranaka u Savezu za Srbiju, glavnom opozicionom bloku na trenutnoj političkoj sceni. Sanda je istakla da je ključna tema Saveza za Srbiju situacija na Kosovu. Osim Kosova, Narodna stranka bori se za bolji položaj poljoprivrednika i radnika.

Ona se kasnije dotakla teme o aktuelnostima u skupštini i istakla je da je trenutno aktuelno vređanje i neetičko ponašanje, a zatim predložila da bi trebalo uvesti jedan etički kodeks u skupštinu.

Trenutno se stalno tvrdi pređašnja vlast. Smešno je kada Ana Brnabić uvek krivi prethodnu vlast da je pljačkaška. Tako se ne rešavaju problemi.

Naši planovi su da idemo po Srbiji i da narodu objašnjavamo koja je naša politika, jer su nam vrata otprilike svih medija zatvorena. Jedino narodu oči u oči možemo da prenesemo poruke naše stranke - rekla je Rašković Ivić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.