ZORANA BESNO PORUČILA: Sramota, NEKO ĆE DA ODGOVARA ZA OVO, sve moramo ponovo da radimo! (FOTO)
Ministarka je rekla da krivci za ovo moraju da odgovaraju, Foto: MGSI

krivci da odgovaraju

ZORANA BESNO PORUČILA: Sramota, NEKO ĆE DA ODGOVARA ZA OVO, sve moramo ponovo da radimo! (FOTO)

Mihajlovićeva se zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno

Objavljeno:

- Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen auto-put koji je plaćen 100 miliona dolara. Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci za ovo moraju da odgovaraju - izjavila je sinoć potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obilazeći deonicu auto-puta Ub-Lajkovac. Mihajlovićeva se zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno kako bi popravili loše izgrađen auto-put i istakla da je ovo presedan u modernom građevinarstvu.

foto: MGSI

- Presedan je da se nov auto-put radi iznova. Ovde smo i da pokažemo građanima Srbije kako su neki prethodni radili i koliko nas to košta. Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo ispočetka. Da nam se to više nikada ne desi - izjavila je ona. Mihajlovićeva je poslala poruku da Vlada Srbije nema novca za bacanje i da neće tolerisati nikakve greške na drumskim i železničkim infrastrukturnim projektima.

foto: MGSI

- Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj celu deonicu od Obrenovca do Čačka. Daćemo sve od sebe da ovu deonicu koju su drugi loše izgradili popravimo, da dobijemo bezbedan i kvalitetan auto-put - zaključila je ona. Aleksandar Stanojević, direktor Energoprojekt niskogradnje, izjavio je da se na deonici dugoj 12,5 kilometara kompletno iznova radi 2,5 kilometra.

foto: MGSI

- Kao što možete da vidite, pojavila se voda, korišćeni su loši materijali i loše se gradilo. Zbog vremenskih uslova prinuđeni smo da koristimo kamene materijale koji to mogu da podnesu. Vrlo nezahvalan posao, prvi put u svojoj karijeri nov auto-put menjamo iz korena - rekao je Stanojević. Zoran Babić, direktor Koridora Srbije, koji su nadzorni organ na ovoj popravci, rekao je da država nije želela da stavlja glavu u pesak i da će zajedno sa projektantima i izvođačima radova učiniti sve da građani Srbije dobiju moderan i kvalitetan auto-put.

foto: MGSI

Li Mančang, ambasador NR Kine u Srbiji pohvalio je borbeni duh Vlade Srbije i izrazio uverenje da će srpske i kineske kompanije zajedno završiti sve potrebne radove.

Bonus video:

Ministar Đorđević za Espreso otkrio kako se snalazi na društevnim mrežama, ali i sve o vatrenom navijanju za Crvenu Zvezdu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.