VULINOV POSLANIK SAHRANIO JEREMIĆEVOG U SKUPŠTINI: I bukvalno!
Sednica je počela postavljanjem pitanja, Foto: Privatna arhiva, Stefan Jokić

sednica skupštine

VULINOV POSLANIK SAHRANIO JEREMIĆEVOG U SKUPŠTINI: I bukvalno!

U skupštinskoj raspravi su se posebno "istakli" poslanici Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić i Pokreta socijalista (PS) Đorđe Komlenski

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije današnju sednicu počeli su postavljanjem pitanja članovima vlade i državnim organima, a nakon toga nastavili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o građevinskim proizvodima.

Polemisalo se o svemu i svačemu, a naročito su se "istakli" poslanici Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić i Pokreta socijalista (PS) Đorđe Komlenski, govoreći između ostalog i o tome da li aktivisti menjaju strane jer su ucenjeneni, ili se vode principima, a bilo je reči i o stanu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Komlenski je tokom rasprave rekao Aleksiću da ga se nije plašio ni dok je bio živ, na šta mu je Aleksić odgovorio da je i sada "živ i da će tako biti verovatno još neko vreme", a između ostalog je poslanik PS, koji se bavio advokaturom, rekao i da zna da prepozna "potencijalog klijenta".

Polemiku je, inače, pokrenuo Komlenski, koji je rekao da je jedan član koji je bio kod Aleksića prešao u Pokret socijalista, na šta je Aleksić odgovorio da je reč o čoveku koga su ucenili da bi mogao da iz trsteničkog Centra za socijalni rad, gde je radio, pređe u Beograd.

Nazivajući članice vladajuće koalicije PS i SNS "interesnom grupom", Aleksić je istakao da oni pritiskaju i ucenjuju ljude koji nisu vezani za njihovu ideologiju, koju ionako, kako je rekao, nemaju.

- Oni moraju zarad svoje egzistencije da pristaju na nešto što je nisko. Vi se još time hvalite. Siguran sam da u Srbiji ima gomila ljudi koji jedva čekaju da krenu za (predsednikom PS) Aleksandrom Vulinom i njegovom političkom idelogijom, za njegovim poštenjem i njegovom tetkom iz Kanade. Evo, u svakom gradu ne možete da se odbranite od članova - rekao je Aleksić.

On je dodao da partije na vlasti "kupuju" ljude parama države, i poručio im da razmišljaju šta će da rade kada više ne budu bili na vlasti.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić javio se da podseti da je SNS stranka desnog centra što je, kako je objasnio, ideologija realne nacionalne politike.

- U tom smislu, mi smo međunarodno priznati - ukazao je Orlić.

Aleksić je u saopštenju medijima rekao da će nastaviti da postavlja pitanja, pa neka ga i živog sahranjuju.

- Uvrede, klevete, kletve, poniženja i laži koje iznose režimski poslanici prema poslanicima opozicije već su postali praksa, ali da me živog sahrani poslanik i Vulinov glasnogovornik to zaista nisam očekivao - rekao je prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić nakon što je poslanik Komlenski o njemu govorio kao preminulom.

Aleksić dodaje da, bez obzira na današnji incident, neće prestati da postavlja pitanja predstavnicima vlasti i da iznosi činjenice u vezi sa stanjem u Srbiji.

- Nastaviću da pitam i dokle se stiglo sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića i zašto je Srbija na "crnoj listi" FATF i da li Bler pregovara o Kosovu i koja je politika Vlade u vezi sa Kosovom i Metohijom i šta će biti sa Pećkom patrijaršijom, našim manastirima i našim ljudima na Kosovu, pa neka me i živog sahranjuju - poručio je Aleksić.

Aleksić je dodao i da izvinjenje Vulina i njegovog glasnogovornika ne očekuje.

Bonus video:

KRATKI ESPRESO 7 (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.