ESPRESO I DANAS NA SAJMU MEDIJA: Marija Obradović (SNS) i Snežana Paunović (SPS) samo za naš portal (VIDEO)
Marija Obradović (SNS), Snežana Paunović (SPS) i urednik Espresa Darko Zlojutro, Foto: Stefan Kojić

DOMINACIJA SE NASTAVLJA

ESPRESO I DANAS NA SAJMU MEDIJA: Marija Obradović (SNS) i Snežana Paunović (SPS) samo za naš portal (VIDEO)

I dalje nam dolaze ekskluzivni gosti

Objavljeno: 16:24h
Darko Zlojutro

Specijalni gosti portala Espreso.co.rs na Sajmu medija u 13 časova danas su bile potpredsednica SNS Marija Obradović i poslanica SPS Snežana Paunović .

S njima je razgovarao pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Espresa Darko Zlojutro.

U toku jučerašnjeg dana Gosti štanda Adria Media Group i portala Espreso.co.rs na Sajmu medija bili su predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, državni sekretar u ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, bivši portparol Hitne pomoći, kardiolog Nada Macura, narodni pevač Bora Drljača, rok kritičar Petar Janjatović, kao i pisac Dejan Atanacković, dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman u prethodnoj godini.

Evo intrevjua koji je s njima naš kolega Zlojutro:

Na pitanje o položaju žena na političkoj sceni njih dve odgovaraju ovako:

- Otkako su se žene pojavile na političkoj sceni promenila se i forma kako imamo više žena u politici. Mi smo svedoci agresije na političkoj sceni - započela je razgovor Marija Obradović i napomenula da ima ljudi koji razmišljaju da agresija i konflikt ne mogu da donesu ništa dobro.

- Porast agresije koja se reflektuje kroz izjave može da se zaustavi nastupom žena, jer su one suptilnije i pitkije. Narod će pre prihvatiti ono što žena kaže. Trenutno u srpskom parlamentu ima 30% žena - smatra Snežana Paunović.

Naše sagovornce dotakle su se i glasanja za budućeg predsednika SPS-a, a Snežana je ubeđena da će Dačić i dalje biti lider socijalista:

- Nema dileme da će Dačić biti predednik partije. Sve spekualcije sa ostalim potencijalnim predsednicima su simpatične. Mi smo partija koja je proživela mnogo. Kakav će tim sastaviti Dačić kad ponovo dobije poverenje svojih partijskih drugova, to ne znamo.

1 / 5 Foto: Stefan Kojić

Kad je reč o vanrednim izborima, njih dve zauzimaju različite stavove:

- Mi smo uvek spremni kao ekipa koja treba da trči trku - kaže Marija i dodaje da nema razloga da se ide ponovo na izbore.

- Za vanredne izbore smo spremni i nemamo ništa protiv da se oni rapišu. To bi pokazalo da onaj broj opozicionih poslanika ne bi bio isti, bez obzira to što je njihov broj i sada mali - objasnila je Snežana.

A evo i odgovora na pitanje kako ocenjuju rad SPS i SNS u protekoj godini:

- Uvek može više i bolje. Narcisiodno bi bilo da dam ocenu 5, ali dajem ocenu 4+. Posledice našeg rada će građani osetiti brzo i u velikoj meri - kaže poslanica SPS.

- Sve što se dešava u paralmentu od strane opozicije Marija je ocenila kao igrariju, a sve ono što izlazi kao rezultat jeste politička stabilnst. Ostali koji jedu burek i jogurt u paralmentu žele samo da privuku pažnju, jer nemaju šta da kažu ovom narodu - zaključuje Marija Obradović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.