NADAM SE DA CRNA GORA ZNA ŠTA RADI! Vulin žestoko odgovorio ministru iz Podgorice zbog podrške NEZAVISNOM KOSOVU
Vulin odgovorio na provokacije Boškovića, Foto: Filip Plavčić, EPA/Stephanie Lecocq

DA se zna ko je ko

NADAM SE DA CRNA GORA ZNA ŠTA RADI! Vulin žestoko odgovorio ministru iz Podgorice zbog podrške NEZAVISNOM KOSOVU

Pripadnici misije Kfor moraju da budu statusno neutralni i zato izjave ministra odbrane Crne Gore o podršci državi Kosovo nisu u skladu sa misijom Kfor, kaže Vulin

Objavljeno:

Crna Gora, koja je ušla u sastav Kfora, treba da zna da je to misija ustanovljena na osnovu Rezolucije 1244 u kojoj se ne pominje država Kosova, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane je tako odgovorio ministru istog resora Crne Gore Predragu Boškoviću, koji je rekao da je Kosovo suverena država.

"Pripadnici misije Kfor moraju da budu statusno neutralni i zato izjave ministra odbrane Crne Gore o podršci državi Kosovo nisu u skladu sa misijom Kfor. Nadam se da Crna Gora zna da je oficire poslala u misiju Kfor, a ne u Kosovske bezbednosne snage", rekao je Vulin reagujući na izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića koji je rekao da je Kosovo suverena država.

"Podrškom nepriznatoj kosovskoj državi ministar odbrane Crne Gore urušava poverenje koje Srbi imaju prema KFOR-u, a to je previsoka cena za ucešće dva štabna oficira", poručio je Vulin u Pekingu gde na poziv ministra odbrane NR Kine prisustvuje bezbednosnom forumu, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.