AMERIČKI AMBASADOR IZRAZIO SAUČEŠĆE PORODICAMA STRADALIH U NATO BOMBARDOVANJU: Skot o tragično ugašenim životima
Američki ambasador o NATO žrtvama, Foto: Beta

nato agresija

AMERIČKI AMBASADOR IZRAZIO SAUČEŠĆE PORODICAMA STRADALIH U NATO BOMBARDOVANJU: Skot o tragično ugašenim životima

Skot je rekao da se na taj period gleda kao na trenutno skretanje sa dugogodišnjeg puta savezništva i prijateljstva među našim državama

Objavljeno:

Američki ambasador Kajl Skot danas je u Beogradu izrazio saučešće porodicama poginulih u ratovima 90-ih, uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999. godine.

Skot je rekao da su se 90-ih godina vlade SAD i Srbije našle na suprotnim stranama, ali da je to deo "zajedničke istorije".

- Na taj period gledamo kao na trenutno skretanje sa dugogodišnjeg puta savezništva i prijateljstva među našim državama - rekao je Skot.

On je rekao da su u balkanskim ratovima 90-ih godina, hiljade nevinih civila poginule "u bezumnom ratnom nasilju" i dodao da je danas blizu mesta na kojem je zalutala NATO bomba 1999. "tragično ugasila tri nedužna života".

- Izražavam saučešče porodicama poginulih u ratovima iz devedesetih - uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999", rekao je Skot.

Ambasador SAD danas je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem položio venac na spomenik američkoj doktorki Rozali Sloter Morton koja je pomagala Srbiji u Prvom svetskom ratu, u sklopu obeležavanja 100. godišnjice njegovog završetka.

Američki ambasador je rekao da s gradom Beogradom s ponosom obeležava kraj "rata koji je doneo neizrecivu patnju i opustošio čitav evropski kontinent u parku koji je poneo ime Amerikanke koja je posvetila svoj život pomaganju Srbima i Srbiji da opstanu".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.