LONČAR DA PODNESE OSTAVKU! Marinika Tepić tvrdi da je ministar odgovoran zbog torture nad Violetom
Marinika Tepić iz kluba samostalnih poslanika, Foto: Natalija Atanacković

oglasila se

LONČAR DA PODNESE OSTAVKU! Marinika Tepić tvrdi da je ministar odgovoran zbog torture nad Violetom

Ona je apelovala i na poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da što pre reaguje i u skladu sa zakonom zaštiti Violetu Cvetković

Objavljeno: 14:35h

Marinika Tepić iz kluba samostalnih poslanika zatražila je ostavku ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, jer su podaci iz zdravstvenog kartona Violete Cvetković iz Kragujevca objavljeni u tabloidu.

Ona je apelovala i na poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da što pre reaguje i u skladu sa zakonom zaštiti Violetu Cvetković i inicira pokretanje internog postuka na pedijatriji u Kragujevcu i odeljenju ginekologije u tom gradu, koje je jedino imalo podatke iznete u tabloidu.

Tepić je navela da je tablod kršeći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i sve tačke Novinarskog kodeksa otpočeo "hajku" na tu ženu objavljujući njene najličnije, najintimnije podatke iz zdravstvenog kartona koje može da poseduje samo ambulanta, odnosno zdravstvena ustanova u Kragujevcu.

"Ovo je jezivi zločin izmedju tabloida i državne ustanove zdravlja. Smatram da momentalnu ostavku treba da da Lončar. Ta žena je u svojoj sredini prokažena", rekla je Tepić i ocenila da Lončar nije smeo uopšte ni biti izabran za ministra.

Ona je podsetila da je Cvetković na društvenoj mreži objavila snimak koji je sačinila u ambulanti pošto, kako je navela nije bilo primljeno njeno bolesno dete na pregled. Posle toga objavljen je tekst o njoj u tabolidu u kom su izneti podaci iz njenog ginekološkog zdravstvenog kartona.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.